1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Yine Varil Bombası Yağdırdı: 53 Ölü
Esed Yine Varil Bombası Yağdırdı: 53 Ölü

Esed Yine Varil Bombası Yağdırdı: 53 Ölü

Baas ordusuna ait helikopterlerin Halep kentine varil bombalarıyla düzenlediği saldırılarda, 12'si kadın 53 kişinin öldüğü bildirildi.

02 Şubat 2014 Pazar 15:55A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Esed güçlerine ait helikopterlerin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki Arik el-Bab, Bab Neyrab, Sukeri bölgesi ile Meysere Mahallesi'nde pazar yerini varil bombalarıyla vurması sonucu, 1'i çocuk, 12'si kadın 53 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Aktivistler, AA'ya yaptığı açıklamada, saldırılarda çok sayıda evin yıkıldığını, halkın, enkaz altındakileri kendi imkanlarıyla çıkararak sahra hastanelerine götürdüğünü söyledi.

Hava saldırıları dolayısıyla halkın yerleşim yerleri yıkılmış haldeki Halep'i terk etmeye çalıştığını dile getiren aktivistler, Esed güçlerinin her gün kente 20 ila 30 varil bombası attığını kaydetti.

Dareyya'ya 12 varil bombası

Öte yandan, Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), orduya ait helikopterlerin başkent Şam'ın Dareya bölgesine sabahtan bu yana 12 varil bombası attığını, saldırıda ölen ve yaralananların olduğunu duyurdu.

LCC, saldırılarda çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü, bölgede sivil halkın insani felaket yaşadığını aktardı.

 

 

 
 

HABERE YORUM KAT