1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Esed Rejimine Karşı Savaşıp Türkiye’de Mahkûm Olmak!
Esed Rejimine Karşı Savaşıp Türkiye’de Mahkûm Olmak!

Esed Rejimine Karşı Savaşıp Türkiye’de Mahkûm Olmak!

“‘Nusra operasyonları’ adı altında yürütülen soruşturma ve yargılamalar, Türkiye’de yargının işleyişine hukukun değil, konjonktürel kaygıların yön verdiğini göstermekte.”

22 Kasım 2016 Salı 16:55A+A-

Rıdvan Kaya’nın yeni yazısı:

Esed Rejimine Karşı Savaşıp Türkiye’de Mahkûm Olmak!

Türkiye her ne kadar anayasasında kendisini hukuk devleti olarak tanımlasa da, oturmuş bir hukuk düzenine sahip bulunmayan bir ülke. Yasal boşluklar ve çelişkiler uygulamada kendini birebir göstermekte. Keyfilik ve öngörülemezlik, her gün değişik vesilelerle karşılaşılan çelişik tutum alışlar ve kararlar şeklinde karşımıza çıkmakta. Neyin suç olduğu ve niye suç olduğu sanki tümüyle konjonktürel yaklaşımlar tarafından belirlenmekte.

Ne yazık ki, 28 Şubat’ın zifiri karanlığında oldubittiye getirilip mahkum edilen kardeşlerimizin nasıl dışarı çıkartılabileceğine dair tartışmaların sürdüğü bir vasatta, her gün zindanlara saçma sapan ithamlarla yenileri yollanmakta. Bu bağlamda ‘Nusra örgütü mensubu olma’ suçlamasına muhatap olup gözaltına alınan, yargılanan, tutuklananların maruz kaldıkları haksızlığa ve zulme dikkat çekmeyi gerekli görüyoruz. (…)

Yazının Devamı >>>