1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi, Şilif Kalesi'ne Saldırıyor!
Esed Rejimi, Şilif Kalesi'ne Saldırıyor!

Esed Rejimi, Şilif Kalesi'ne Saldırıyor!

Esed, Cebel Ekrad bölgesinde yer alan Şilif Kalesi'ne top ve füzelerle saldırıyor. Halep ablukasının kırılmasından sonra bölgede güç kaybeden Esed, Şilif Kalesi'nin bölgeye hâkim konumundan dolayı buraya sahip olmak istiyor.

07 Ağustos 2016 Pazar 17:46A+A-

Beşşar Esed rejimine bağlı birlikler, Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad bölgesinde yer alan Şilif Kalesi'ne top ve füzelerle saldırıyor.

AA’da yer alan habere göre, rejim güçleri öğle saatlerinde, bölgeye hâkim konumda olmasından dolayı stratejik konumda olan Şillif Kalesi ve çevresine yönelik saldırı başlattı.

Şiddetli Çatışmalar

Esed ordusunun, uzaktan atılan havan ve füzelerle vurduğu bölgeye zaman zaman girmeye çalıştığı, direnişçilerin karşılık vermesiyle kale çevresinde şiddetli çatışmaların yaşandığı öğrenildi.

Bölgedeki patlama sesleri Suriye sınırında yer alan Hatay'ın Yayladağı ilçesinden de duyuluyor.

Halep Ablukası Kırıldı

Suriye'de direnişçi birlikler, Esed rejiminin bölgedeki en büyük askerî merkezine operasyon düzenledi. Yoğun çatışmaların ardından kontrol sağlanan Ramuse bölgesi Esed'in Halep'teki kritik noktaları arasında yer alıyordu.

Yoğun hava bombardımanına rağmen kontrolün sağlandığı Ramuse bölgesi Esed'in Halep'teki varlığı için de büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT