1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed, Rakka'yı Yine Havadan Vurdu: 34 Ölü
Esed, Rakka'yı Yine Havadan Vurdu: 34 Ölü

Esed, Rakka'yı Yine Havadan Vurdu: 34 Ölü

4 yıldır Esed zulmünün devam ettiği Suriye'de, rejime ait savaş uçakları Rakka'yı bombaladı. Rakka şehrine yönelik gerçekleştirdiği bombardımanda 34 kişinin katledildiği 100’den fazla kişi de yaralandı.

01 Aralık 2014 Pazartesi 14:56A+A-

Rakka’nın Casim beldesine yönelik Rus yapımı MİG savaş uçakları ile gerçekleştirilen saldırıda, adeta can pazarının yaşandığı kaydedildi. Savaş uçaklarının bombaladığı bölgelerde, çok sayıda ev ve iş yerinin yerle bir olduğu ifade edilerek, katledilenlerinçoğu kadın ve çocuklar olduğu belirtildi.

direnişçilerin yayınladığı görüntülerde halkın yaşadığı korku ve dehşet kameralara yansıyor. Olay yerine giden halk bir yandan yaralıları kurtarmaya çalışırken yerde parçalanmış çok sayıda ceset dikkat çekti.

Birçok dükkanın olduğu ana caddeye saldırdılar

Öte yandan Esed güçlerinin, Halep'te düzenledikleri vakum bombalı saldırıda, 9 kişi katledilmişti. Bölgedeki aktivistlerden Ebu Bişir, hava saldırısında çok sayıda evin yıkıldığını ve aracın tahrip olduğunu da ifade etti.

"Esed güçleri Anadan'daki ana caddeye saldırdı. Buradaki pazar yeri ile birçok dükkan yerler bir oldu. Bazı iş yerlerinde yangın çıktı" diyen  Ebu Bişir, ilçedeki sivil savunma ekipleri ile itfaiyenin yıkılan ve yanan araçlarda ölü ve yaralıları çıkardığını aktardı.

Saldırıda yaşamını yitirenlerin hepsinin sivil olduğunu dile getiren Ebu Bişir, rejime ait savaş uçaklarının birkaç günden bu yana bölgeye "vakum bombasıyla" saldırdığına değinerek, "Esed güçleri en sonunda Anadan'da bir sivil katliamı gerçekleştirdi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT