1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed, Ordusuna Nefer Olmak İstemeyen Gençlerin Peşini Bırakmıyor!
Esed, Ordusuna Nefer Olmak İstemeyen Gençlerin Peşini Bırakmıyor!

Esed, Ordusuna Nefer Olmak İstemeyen Gençlerin Peşini Bırakmıyor!

Esed milisleri Şam kırsalındaki el-Tel şehrinde zorunlu askerlik hizmeti yapmayı reddeden gençlere karşı büyük bir tutuklama hamlesi başlattı.

13 Eylül 2019 Cuma 09:49A+A-

HAKSÖZ-HABER

Katil Esed, Şam’da rejim ordusuna yeni nefer bulmakta zorlanıyor. Seferberlik ilan eden ve tespit edebildiği her genci “askeri hizmet” adı altında Şebbiha olmaya zorlayan Esed, bunu reddeden gençlerin de ailelerine baskı yapıyor.

 “Başkentin Sesi” adlı internet sitesinin verdiği habere göre tutuklamalar, 100 kişilik bir kaçak listesinin yayınlanmasının ardından geldi. Kuzey Suriye’deki savaştan kaçan ya da “askeri hizmet”e gitmek istemedikleri için el- Tel bölgesine kaçan kişiler aranıp tutuklanmaya başlandı.

Orient-News’in bildirdiğine göre, bu hafta başında askeri kontrol noktalarında durdurulan üç genç, orduya katılmadığı gerekçesiyle tutuklandı. Askere gitmeyi reddeden gençleri bulmak için bölgenin ana ve tali yollarında pek çok geçici kontrol noktası kuruldu.

Vadi Berdi ve el-Kesve’de Esed milislerine katılmayı reddeden 275 genç var. Bu gençler, “askerlik hizmeti”nden kaçmaya devam ettikleri takdirde ailelerinin evlerine baskın düzenleneceği tehdidinden dolayı başka yerlerde saklanıyorlar.

HABERE YORUM KAT