1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçlerinin Saldırılarında 61 Suriyeli Can Verdi
Esed Güçlerinin Saldırılarında 61 Suriyeli Can Verdi

Esed Güçlerinin Saldırılarında 61 Suriyeli Can Verdi

Suriye'de, rejime bağlı güçlerin direnişçilerin denetiminde olan bölgelere ağır silahlarla saldırması sonucu 11'i çocuk, 9'u kadın 61 kişi hayatını kaybetti.

18 Haziran 2014 Çarşamba 05:42A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütünden yapılan açıklamada, Esed güçlerinin direnişçilerin denetiminde olan bölgelere havadan "varil ve vakum bombası" ile karadan topcu atışı, havan topu ve yerden yere atılan füzelerle saldırması sonucu Halep'te 21, Humus'ta 11, başkent Şam'ın banliyölerinde 7, Rakka'da 5, Dera ve İdlib'te 4'er, Deyru'z Zor ve Hama'da 3'er, Haseke'de 2 ve Suveyda'da bir olmak üzere toplam 61 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden yapılan açıklamada, orduya ait helikopter ve savaş uçaklarının Halep'te direnişçilerin kontrolünde olan bölgeleri yoğun bir şekilde bombaladığı ve çok sayıda yerleşim yerinde büyük hasarın meydana geldiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca başkent Şam'ın güneyindeki Muleyha beldesi ile Duma, Cobar, Dareya ve Kabun bölgelerinin rejim güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT