1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Yağmalıyor, PKK/PYD İstila Ediyor!
Esed Güçleri Yağmalıyor, PKK/PYD İstila Ediyor!

Esed Güçleri Yağmalıyor, PKK/PYD İstila Ediyor!

Rusya destekli Beşşar Esed güçlerinin, PKK/PYD ve İran destekli Şii milislerin kara saldırısı ile ele geçirdiği Halep’in 8 mahallesinde yağma ve istila yaşanıyor!

06 Aralık 2016 Salı 09:20A+A-

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Rusya destekli Beşşar Esed güçleri ve İran destekli Şii milisler, Halep’in 8 mahallesini yağmalarken, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD de, Afrin’den getirdiği Kürtleri Türkmen mahallelerine yerleştiriyor.

Esed güçleri ve Şii milislerin, işgal ettiği semtlerde yağma ve istila yaptığına dâir görüntüler ortaya çıkarken, yağma olayı özellikle Halep’in kuzey ve batı bölgelerinde yoğun olarak görülüyor.

esed_gucleri_yagmaliyor_halep.jpg

Yağma ve İstila

Yoğun bombardıman sebebiyle terk edilmiş olan evlere giren Şii milisler ve Esed güçleri, jeneratör, klima, buzdolabı, televizyon gibi eşyaları çalarak götürüyor. Sahor ve Beydin’de onlarca evi yağmalayan işgalci güçler, kamyonlara yükledikleri eşyaları Halep el-Cedide’de hurdacılara satıyorlar.

PKK/PYD tarafından tek taraflı kanton ilan edilen Halep’e bağlı Afrin kantonundan getirilen 100’den fazla Kürt kökenli aile Halep’e getirilerek Türkmen mahalleleri Bağrıyanık (Höllük) ve Bostanpaşa’ya yerleştirildi.

Kamyonlarla Afrin’den Halep’e taşınan ailelere PKK lideri Abdullah Öcalan ve PKK lehine slogan attıran PKK/PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin militanları, söz konusu ailelere “Bundan böyle eviniz burası, bu evlerin tapusu sizin üzerinize devredilecek.” vaadinde bulundu.

pyd_istila_ediyor_halep.jpg

Mahalleler İşgal Altında

Esed güçleri ve Şii milislerle işbirliği yapan PYD’ye ödül olarak verilen Türkmen mahallelerine 1969 yılından beri mahkeme kararı ile tapu ve imar iskan izninin verilmediği öğrenildi.

Halepli Türkmenlerden araştırmacı Nasır Huso, “Baas rejimi bugünleri hesap ederek bizi mülk edinme hakkından mahrum etti. Şu ân bölgemizde yaşadığımız PYD istilası bu planın ifşa edilmesidir.” diye konuştu.

Demografik Zulüm

Esed güçlerinin Halep’i tamamen işgal etmesi ile birlikte evlerini ter ketmek zorunda kalan kişilerin mülklerine el konacağını söyleyen Hüso, PKK/PYD taraftarları ile birlikte şehre Şii göçün de başlayacağını ve Halep’te yeni bir demografik yapının şekillendirileceğini kaydetti.

Aynı planın Dera, Humus ve Şam’da tatbik edildiğini ifade eden Hüso, “Halep’i terk etmek zorunda kalan 3.5 milyon insanın tüm kazanımları büyük bir yağma tehlikesi ile karşı karşıya.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum