1. HABERLER

  2. HABER

  3. Esed: “Erdoğan’ın Aklı İhvan’ın Aklıdır!”
Esed: “Erdoğan’ın Aklı İhvan’ın Aklıdır!”

Esed: “Erdoğan’ın Aklı İhvan’ın Aklıdır!”

Türkiye’deki Baas lobisinin önemli kanallarından Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi, Suriye diktatörü Beşşar Esed ile görüştü.

06 Nisan 2013 Cumartesi 13:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye'nin ulusalcıları ve Ergenekoncuları, atalarının portresini alıp Esed'e hediye olarak götürdüler; diktatöre övgüler dizip döndüler.

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan ve Aydınlık Gazetesi Yazarı Fikret Akfırat'ın sorularını yanıtlayan Beşşar Esed, AK Parti Hükümetini ulusalcı-Kemalistlere şikâyet etti.

Esed, görüşmede Başbakan Erdoğan’ın eskiden beri kendilerinden çok Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslimin) hareketini önemsediğini söyledi.

Ergenekoncuların televizyonu Ulusal Kanal yetkilileri görüşme sonunda halkının katili Beşşar Esed’e, büyük bir Atatürk portresi hediye ettiler.

ulusal-kanal_aydinlik_esad-esed_roportaj.jpg

“Erdoğan'ın Aklı Müslüman Kardeşler Aklıdır!”

Ulusal Kanal yetkililerine “Türk hükümetinin eli Suriye'de akan kana bulaşmıştır!” diyen Esed, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı yalan söylemekle suçladı. Esed, "Erdoğan'ın aklı Müslüman Kardeşler aklıdır" diyerek şunları söyledi:

Eğer Erdoğan iddia ettiği gibi Suriye'deki sorunun çözümü için öneriler yapmışsa, bu önerilerin silahlı gruplara verilen destekle ne ilişkisi var? Bugün Erdoğan Katar'ın mali desteğiyle silahlı grupları getirmekte, Türkiye toprakları içinde onlara silah sağlamakta, tıbbi ve başka hizmetler sunmakta ve Suriye'ye göndermektedir. Erdoğan yalan söylüyor. Ve bu önerileri maske olarak kullanıyor. Biz herhangi bir taraftan gelen nasihatleri kabul ederiz. Ve lakin Suriye'nin iç islerine müdahaleyi kabul edemeyiz.

“Krizden Önce de İhvan’a İlgiliydi!”

Esed, Erdoğan’ın Suriye’deki ayaklanma başlamadan önce de İhvan hareketine daha yakın durduğunu açıkladı:

Görünen odur ki Erdoğan, Arap âleminde ortaya çıkan olayları, siyasi ömrünü uzatmak için bir fırsat olarak gördü. Bu kişinin aklı Müslüman Kardeşlerin aklıdır. Başlangıçta da Suriye’nin iç işlerine müdahale etmeye çabaladı. Krizden önce de Erdoğan, bizlerle konuşmalarında Suriye-Türkiye ilişkilerinden ve hatta Türkiye’ye karşı duyması gereken ilgiden daha fazla İhvan Hareketi'nin Suriye'deki durumuna ihtimam gösterirdi. Türk hükümetinin eli Suriye'de akan kana bulaşmıştır.

***

ESED’E YAKIŞIR BİR HEDİYE: ATATÜRK PORTRESİ

Ergenekoncu İşçi Partisinin yayın organları Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi röportajın duyurusunu geçtikleri haberlerde “2 yıldır emperyalist müdahaleye karşı direnen Suriye'nin Cumhurbaşkanı Beşar Esad” gibi övgü dolu ifadeler kullanırken, röportajı yapan ekip de Şam'a eli boş gitmedi. Esed’e büyük bir Atatürk portresi hediye eden Ulusal Kanal ekibi Suriye diktatörüne dayanışma ve destek mesajları verdiler.

besar-esad_al-assad_esed-e-ataturk-posteri-hediyesi.jpg

Davutoğlu’nu Terbiyesizlikle İtham Etti

Görüşmede Esed, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için de ağır sözler sarf etti.

Davutoğlu’nun “Esed kalacaksa elini sıkmaktansa istifa ederim!” ederim şeklindeki sözlerine cevap veren Esed, Davutoğlu'nun aile terbiyesi almadığını ima etti ve şöyle konuştu:

Aslında ona karşılık vermek istemiyorum. Eğer onu, yuvasında gerçek bir terbiyeyle eğiten olmamışsa... Ben evimde gerçek bir terbiye ile büyütüldüm. Benim Türkiye'ye yaptığım ziyaretlerimde bire bir tanık olduğum, Türk halkının yüksek ahlakından, nasibini almış olması gerekirdi. Ama ben Suriye halkının ahlakından çok şey öğrendim. Bu anlamıyla bu konunun hiçbir önemi yok. Ama benimle Erdoğan arasındaki köprülerin, ilişkilerin Suriye ve Türkiye'nin çıkarlarına yansıması gerekirdi. Ve lakin, Başbakan veya hükümeti veya o hükümetteki yetkililerin Suriye halkının kanında ellerinin olması onların benimle ve Suriye halkı arasındaki köprüleri ortadan kaldırdı.

 

RÖPORTAJIN TAMAMI:

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum