1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erzincan Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonunda 4 Tutuklama
Erzincan Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonunda 4 Tutuklama

Erzincan Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonunda 4 Tutuklama

Erzincan merkezli 8 ilde düzenlenen “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 8 “şüpheli”den 4'ü tutuklandı.

21 Ocak 2016 Perşembe 08:15A+A-

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Erzincan merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Van, Ağrı, Sivas ve Eskişehir'de yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 8 “zanlı”, cumhuriyet savcılığında ifade verdi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen zanlılardan Y. Y, S. G, Ö. F. D. ve S. İ tutuklandı; D. B, R. K, İ. T. ve M. V. S. ise adlî kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İliç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 2012-2013 döneminde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan “Benim de Bir Şansım Olsun Projesi”nden elde edilen 118 bin liranın, “FETÖ/PDY”ye yakın kuruluşlara aktarıldığı ve “usûlsüz” harcandığı iddiasıyla yürütülen operasyonda 8 kişiyi önceki gün gözaltına almıştı.

AA

HABERE YORUM KAT