1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ergin ve Dumanlı Hakkında "Hakaret" Davası
Ergin ve Dumanlı Hakkında "Hakaret" Davası

Ergin ve Dumanlı Hakkında "Hakaret" Davası

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergin ile eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dumanlı hakkında, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

25 Aralık 2015 Cuma 07:20A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında söylemediği sözleri söylemiş gibi yansıttığı öne sürülen Hürriyet ve Zaman gazeteleri internet sitelerinin sorumluları oldukları gerekçesiyle Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt tarafından hazırlanan iddianamede, 6 Eylül 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın A Haber-ATV ortak yayınında yayınlanan program esnasında söylediği sözlerin henüz program devam ederken “hurriyet.com.tr” isimli internet sitesinde “Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dağlıca Açıklaması: Dört Yüz Milletvekili Alınsaydı Bunlar Olmazdı” şeklinde son dakika haberi olarak verildiği anlatıldı.

“İyi Niyetle Bağdaşmayan Şekilde Haber Yapıldığı Belirlenmiştir”

İddianamede, “Zaman Gazetesi'nin internet sayfası olan ‘zaman.com.tr’de, ‘Erdoğan, Dağlıca'daki Hain Saldırıyı Değerlendirdi: Dört Yüz Milletvekili Verilseydi Olmazdı’ şeklinde konuşmasının hiçbir yerinde geçmeyen ve bu anlama gelebilecek söz dahi kullanmamış olmasına rağmen Cumhurbaşkanı'nın Dağlıca'daki terör saldırısında şehit edilen askerlerin ölümünü 7 Haziran seçimlerinde kurucusu olduğu partinin 400 milletvekili sayısına ulaşmaması sebebine bağladığı gibi gerçek dışı, incitici ve iyi niyetle bağdaşmayan şekilde haber yapıldığı belirlenmiştir.” denildi.

Hürriyet gazetesinin resmî internet sitesinin “hurriyet.com.tr” olduğu ve gazete yazı işleri müdürünün de doğal olarak yayınlanan yazı ve içerikten sorumlu tutulacağı bildirilen iddianamede, yine “zaman.com.tr” isimli internet sitesinin de Zaman gazetesinin resmî internet sitesi olduğu ve yazı işleri müdürünün de doğal olarak yayınlanan yazı ve içerikten sorumlu tutulacağı belirtildi.

İddianamede, şüpheliler Sedat Ergin ve Ekrem Dumanlı hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Bakırköy 54. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianameye ilişkin davanın görülmesine ilerleyen günlerde başlanacak.

AA

HABERE YORUM KAT