1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ergenekon’un Avukatı da Savcısı da Bu Dernekte
Ergenekon’un Avukatı da Savcısı da Bu Dernekte

Ergenekon’un Avukatı da Savcısı da Bu Dernekte

Başkan ve yardımcısı Cumhuriyet’in avukatı; üyeler ise hakim ve savcılar!

11 Ekim 2012 Perşembe 07:12A+A-

Aralarında yüksek yargı üyeleri, hakim ve savcıların da bulunduğu Türk Ceza Hukuku Derneği’nin başkan ve başkan yardımcılığına Cumhuriyet gazetesinin avukatları getirildi. İlginç derneğin üyeleri arasında Ergenekon sanıklarının avukatlarının yanı sıra söz konusu sanıklar lehine kararlar veren hakim ve savcılar da bulunuyor.

Haber: Muhammed Emin

Aralarında yüksek yargı üyeleri, hakim ve savcıların da bulunduğu Türk Ceza Hukuku Derneği’nin başkanlığına Cumhuriyet Gazetesi’nin yanı sıra Ergenekon sanıklarının bazılarının avukatlığını yapan Fikret İlkiz getirildi.

Fikret İlkiz; 1982-2004 yılları arasında Cumhuriyet Gazetesi avukatlığı ve Hukuk Danışmanlığı; 1997-2002 yılları arasında Cumhuriyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerinde bulundu. İlkiz, Ergenekon Terör Örgütü’nün yöneticisi olduğu gerekçesiyle yargılanan ve mahkemede ayrıntılı ifadesi alınmadan ölen İlhan Selçuk’un avukatlığını yapmıştı. Fikret İlkiz, gazetemizin konuyla ilgili sorularını cevaplamaktan kaçındı.

BAŞKAN YARDIMCISI DA CUMHURİYET’İN AVUKATI!

Türk Ceza Hukuku Derneği Başkan Yardımcılığı’na da Cumhuriyet Gazetesi’nin avukatlığını yapan Akın Atalay getirildi. Atalay’ın, “Ergenekon silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Ahmet Şık’ın avukatlığını yapması dikkat çekiyor. Atalay, Ergenekon davasında İlhan Selçuk’un da avukatlığını yapmıştı.

FIRTINA VE KÜÇÜK’ÜN AVUKATI DA GENEL SEKRETER OLDU

Türk Ceza Hukuku Derneği Genel Sekreteri ise, Balyoz Darbe Planı davasında 20 yıl hapis cezası alan Hava Kuvvetleri Eski Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ile Ergenekon sanığı Yalçın Küçük’ün avukatlığını yapan Hasan Fehmi Demir oldu. Demir, Üsteğmen Taylan Özgür Kırmızı ve bazı teğmenlerin de avukatlığını yapıyor.

Hakim ve savcıların, Ergenekon ve Balyoz sanıklarının avukatlarıyla aynı dernekte olmasının etik olmadığı belirtiliyor.

DERNEĞE ÜYE OLAN SANIK AVUKATLARI

Türk Ceza Hukuku Derneği’ne üye olan Ergenekon, Kafes ve Balyoz sanıklarının avukatları şöyle:

Avukat Köksal BAYRAKTAR: Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın avukatlığını yapıyor.

Avukat Ali Rıza DİZDAR: Ergenekon’dan tutuklu yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile Balyoz’dan yargılanan emekli Albay Bülent Tunçay’ın avukatı.

Avukat Uğur ALACAKAPTAN: Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk’un avukatlığını yapmıştı.

Avukat Yağız Ali DAĞLI: Balyoz’dan yargılanan eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü’nün avukatı. Öğütçü, Kafes iddianamesinde de sanık olarak yer alıyor. Dağlı, aynı zamanda OYAK sanıklarının da avukatı...

Eski Hakim Avukat Metin ÇETİNBAŞ: Ergenekon soruşturması kapsamında yargılanan Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve gazeteci Güler Kömürcü’nün avukatı.

Avukat Şahin MENGÜ: Ergenekon sanığı Tuncay Özkan’ın avukatlığını yapıyor.

Avukat Tunç DEMİRCAN: Ergenekon sanıkları emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın avukatı.

Avukat Dilek HELVACI: Ergenekon sanıkları emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın avukatı.

Avukat Aydın METİN: Ergenekon sanığı Mustafa Balbay ile aynı soruşturma kapsamında yargılanan Cumhuriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı’nın avukatı.

Avukat Turgut KAZAN: Erzincan’da yürütülen Ergenekon soruşturmasında yargılanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in avukatı.

Derneğe üye olan avukatlardan bazıları şunlar:

Avukat M. Seren DİNÇLER: Büyük Kulüp üyesi... Büyük Kulüp’ün avukatlığını da yapıyor.

Avukat Mehmet Asım İPLİKÇİOĞLU: Banka hortumladığı gerekçesiyle yargılanan Dinç Bilgin’in avukatlığını yaptı. Sözcü gazetesinin avukatlığını yapıyor.

DERNEĞE ÜYE OLAN HAKİM VE SAVCILAR

Ergenekon, Kafes, Amirallere Suikast ve Balyoz sanıklarının davalarına bakan hakimler ile savcılar ise şunlar:

Hakim Köksal ŞENGÜN: Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanlığını yaptı. HSYK tarafından görevden alındı, Bolu’ya atandı. “İrtica ile Mücadele ve Eylem Planı” davası ile Ergenekon’un Erzincan yapılanmasına ilişkin davanın birleştirilmesine karşı çıkan Köksal Şengün, 3 Ergenekon davasında tutuklu yargılanan 63 sanıktan 47 sanığın tahliyesini istemişti.

Emekli Hakim Erkan CANAK: Ergenekon davası sanıklarının değişik tarihlerde tutuklama kararlarını inceleyen ve çoğu defa da sanıklar lehine karar veren hakimlerden. Kendi isteğiyle görevinde ayrıldı.

Emekli Hakim Zafer BAŞKURT: İstanbul 10. Ağır Mahkemesi başkanlığını yaptı. Ergenekon kapsamında yargılanan sanıklarla irtibatı olduğu gerekçesiyle HSYK tarafından görevden alındı. Görevden alınmasa, Balyoz davasına bakacaktı.

Cumhuriyet Savcısı Orhan ERBAY: Susurluk davasında yargılanan DYP eski milletvekili Sedat Bucak, ‘inandırıcı delil bulunamadığı’ için beraat etti. Savcı Orhan Erbay, karar duruşmasında Sedat Bucak ve aşiretine övgüler yağdırıp, devlete hizmetlerini anlattı.

Hakim Şerafettin İSTE: Ergenekon davası Yargıtay’a gittiğinde, inceleme yapacak heyetin üyesi.

KOCASAKAL, KANADOĞLU VE FEYZİOĞLU...

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Ümit Kocasakal: Ergenekon soruşturmasını eleştiriyor. Balyoz davasının görüldüğü duruşma salonunu basmış ve basın açıklaması yapmıştı.

Yargıtay Eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu: Ergenekon soruşturması kapsamında evi ve iş yerleri arandı.

Ankara Baro Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu: Balyoz soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan muvazzaf ve emekli askerlere Genelkurmay Başkanlığı’nda dilekçe hazırladığı basına yansımıştı.

İstanbul Barosu eski Başkanı Avukat Muammer Aydın: Ergenekon sanıklarına açıktan destek veriyor.

AYKUT CENGİZ ENGİN DE GÖREV ALMIŞ

Balyoz Darbe Planı soruşturmasına müdahale ederek soruşturma savcılarını görevden alan ve 25 muvazzaf generalin ifadeye gelmesini engelleyen, Ergenekon soruşturmasını yürüttüğü dönemde Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ü görevden almakla suçlanan İstanbul Cumhuriyet Eski Başsavcısı Aykut Cengiz Engin de Türk Ceza Hukuku Derneği’nde üye olarak görev yapmış. Engin, Ergenekon sanıklarının avukatlığını yapan kişilerle aynı dernekte olmasının deşifre edilmesinin ardından 2010 Nisan ayında TCHD’den ayrıldı.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT

1 Yorum