1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Erdoğan’ın Yok Demesi Mağduriyet Olgusunu Ortadan Kaldırıyor mu?
Erdoğan’ın Yok Demesi Mağduriyet Olgusunu Ortadan Kaldırıyor mu?

Erdoğan’ın Yok Demesi Mağduriyet Olgusunu Ortadan Kaldırıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mağduriyet iddialarını görmezden gelerek, sorunu bazı görevlilerin samimi davranmamalarından kaynaklanan bir aksaklık olarak tanımlaması mağduriyet olgusunu büyütecektir!

12 Ekim 2016 Çarşamba 12:25A+A-

Haksöz Haber

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen hâkim ve savcıların kura töreninde konuşan Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki çeşitli konulara ilişkin görüş belirtti. Bu bağlamda, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda yaşanan tasfiyeleri de değerlendiren Erdoğan şunları söyledi:

“Öyle olaylar vardır ki şer zannedersiniz hayır vardır. İşte 15 Temmuz bize böyle bir imkânı lütfetti. Zaman zaman ‘Mağdurlar var.’ deniyor. Kardeşlerim kusura bakmayın mağdur falan yok. Bütün mesele yargı, kolluk kuvvetleri ile birlikte burada samimi davrandığı sürece mağdur falan yoktur. Samimi davranmıyorsa ilgili yerlere müracaatla hakları iade edilir. Burada bazı hatalar olabilir, ama bizim 241 şehidimizin hesabını kim verecek?”

Toplumda giderek büyüyen bir rahatsızlığı Erdoğan’ın “bazı hatalar” diyerek küçümsemesi kabul edilebilir bir şey değil. Ayrıca da devletin en tepesinden bu yönde yapılan bir değerlendirmenin muhtemel mağduriyetleri daha da artırması ise kaçınılmazdır.

HABERE YORUM KAT

12 Yorum