1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan’dan “Gelecek Hafta”ya İşaret
Erdoğan’dan “Gelecek Hafta”ya İşaret

Erdoğan’dan “Gelecek Hafta”ya İşaret

Başbakan Erdoğan, İmralı'ya gidecek yeni heyetin önümüzdeki hafta belli olabileceğini açıkladı.

13 Şubat 2013 Çarşamba 14:22A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı süreciyle ilgili olarak "Bu hafta olmazsa gelecek hafta 2 ya da 3 kişi İmralı'ya görüşmeye gidecek" dedi. Erdoğan, heyet için henüz bir müracaatın olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, MKYK toplantısı'na katılmak üzere geldiği AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, İmralı'daki görüşmelere ilişkin, "Bu hafta içinde olabilir. İlgili arkadaşlarım çalışmalarını yapıyorlar, bu hafta içinde olabilirse bu hafta içinde olmazsa önümüzdeki hafta içinde, ama olacak. Bu konuda Adalet Bakanlığımıza henüz bir müracaat söz konusu değil, o müracaatlar yapılacak." diye konuştu.

HENÜZ MÜRACAAT YOK

Bu konuya ilişkin Adalet Bakanlığı'na henüz bir müracaatın söz konusu olmadığına dikkati çeken Erdoğan, "O müracaatlar yapılacak, ilkelerimizi ortaya koyduk, o ilkelerimiz çerçevesinde uygun olanlardan 2 veya 3 kişi adaya gönderilir" değerlendirmesinde bulundu.

4. YARGI PAKETİ

Başbakan Erdoğan, 4. Yargı Paketi'yle ilgili dün çok verimli bir çalışma yaptıklarını, anayasa, ceza ve siyaset bilimcilerle konuyu değerlendirdiklerini belirtti. Çalışmalar esnasında bazı yerlerde yeni düzenleme için teknik çalışma yapılmasını kararlaştırdıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Şimdi o teknik çalışmayı arkadaşlarımız yapacak, ondan sonra dar çerçevede nihai bir değerlendirme yapacağız, ondan sonra da Parlamento'da bu işi inşallah halledeceğiz" dedi.

DEMİRTAŞ: BİRKAÇ GÜN İÇİNDE GİDİLEBİLİR

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı'ya gidiş için Adalet Bakanlığı'ndan haber beklendiğini, bunun birkaç gün içinde olabileceğini belirterek, ANF'ye şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bizler, sayın Öcalan'ın başlatmak istediği yeni bir süreci, başından bu yana anlamlı bulduğumuz ve desteklediğimiz için İmralı'ya milletvekillerimizin gidişini sağladık. Şimdi ikinci bir heyetin gidişi bu hafta gerçekleşecek diye düşünüyoruz."

Adalet Bakanlığı adaya gidişin mümkün olduğunu belirttiği anda resmi başvuru yapacaklarını dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti:

"Haber bekliyoruz. Haber gelir gelmez yapacağız. Ben bugün veya önümüzdeki iki üç gün içerisinde olacağını tahmin ediyorum. Bunun dışında yapılacak hiçbir açıklama doğru değildir. Adaya gidecek isimleri partimiz MYK ve grubumuz, belirlemiştir. Sadece adaya gidiş izin yetkisi hükümettedir. Biz ikinci görüşmenin yapılmasını sürecin selameti açısından çok önemli bulduğumuz için bu görüşmenin yapılmasını sağlamaya çalışıyoruz."

AK PARTİ-BDP GÖRÜŞMESİ

Milliyet gazetesinde bugün yayımlanan bir habere göre, DTK Eşbaşkanı ve Mardin milletvekili Ahmet Türk ile BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık, dün AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Başbakan'ın siyasi danışmanı ve Ankara milletvekili Yalçın Akdoğan'la Meclis'te sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

İmralı'ya gidecek isimlerin masaya yatırıldığı görüşmede, hükümet kanadı Başbakan'ın koyduğu "Kucaklaşanlar gitmeyecek" kriterinde ısrarcı oldu. Hükümet, BDP'nin önerdiği isimlerden bazılarını veto ederken, Merkez Yürütme Kurulu'nu toplayan BDP, İmralı'ya gidecek heyetteki isimleri revize etti.

Haberde, bu isimlerin BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk ve grup başkanvekillerinden Pervin Buldan olduğu belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT