1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan’dan AB’ye: Nihai Kararınızı Verin
Erdoğan’dan AB’ye: Nihai Kararınızı Verin

Erdoğan’dan AB’ye: Nihai Kararınızı Verin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Utanmadan, sıkılmadan kalkmış ne diyorlar, Türkiye’nin AB müzakereleri gözden geçirilmelidir, diyorlar. Geç kaldınız ya, bir ân önce gözden geçirin. Ama gözden geçirmekle kalmayın nihai kararınızı verin.” dedi.

09 Kasım 2016 Çarşamba 13:26A+A-

AA’da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNR EXPO Fuar Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye geçtiğimiz 14 yılda özellikle ekonomi alanında gerçekten tarihî bir başarı ortaya koydu.” ifadelerini kullanarak, “Mesela 2003-2015 arasındaki ortalama büyüme hızımız yüzde 4,7 olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz 3 yılda onca badireye karşın büyüme rakamlarımız dünya ortalamasının çok üzerindeydi. İki seçim ve ciddi terör olayları yaşadığımız 2015’te yüzde 4 büyüme oranını yakaladık.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Siz iş adamlarına ve dostlarımıza mesajım şudur: Bu ülkenin, kendisine güvenen, inanan, yatırım yapan hiç kimseyi, hiçbir kurumu mahcup etmediğinden, etmeyeceğinden emin olun.” dedi.

“Türkiye’nin Gerçeklerini Terör Olayları ve Çevresindeki Krizler Yansıtmıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin gerçeklerini, ne terör olayları ne çevresindeki krizler yansıtıyor. Gerçek Türkiye’yi, yatırımlara, projelere bakarak görebilirsiniz. Sâdece bu yıldan birkaç örnek vermek istiyorum; biliyorsunuz, bu yıl Türkiye 15 Temmuz’daki darbe girişiminin yanı sıra çeşitli terör örgütlerinin pek çok eylemine maruz kaldı. PKK, PYD, YPG, DEAŞ, FETÖ, bütün bunların karşısında Türkiye, dünya çapında projeleri de ardı ardına hizmete açtı, yenilerinin de hazırlıklarına başladı.” ifadelerini kullandı.

“Batı’nın Doğu’ya Bakışını Oryantalizm Anlayışı Belirliyor”

“Mâlesef Batı’nın Doğu’ya bakışını hâlâ oryantalizm anlayışı belirliyor.” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Batılıların önemli bir bölümü için Doğulu demek ilkel âdetlerin, kapalı düşüncenin temsilcisi demektir. İnsanlığın en eski medeniyetlerine beşiklik yapmış Doğu’nun değerler skalasında bu anlayışın hiçbir yeri yoktur. Ne kadar ileri giderseniz gidin, Batı’nın gözünde ikinci olmaktan kurtulamazsınız. Biz bu acı gerçeği yarım asırdır devam ettirdiğimiz Avrupa Birliği sürecinde yaşadık, yaşıyoruz.”

“Geç Kaldınız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Utanmadan, sıkılmadan kalkmış ne diyorlar, Türkiye’nin Avrupa Birliği müzakereleri gözden geçirilmelidir, diyorlar. Geç kaldınız ya, bir ân önce gözden geçirin. Ama gözden geçirmekle kalmayın nihai kararınızı verin.” ifadelerini kullandı.

“Dürüst Olun Dürüst”

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bir taraftan PKK’yı terör örgütü ilan edeceksin, öbür taraftan terör örgütü PKK’nın yöneticilerine, mensuplarına Avrupa Parlamentosu’nun kapılarını, koridorlarını açacaksın. Bu ne menem bir iş? Böyle bir sakat anlayış olabilir mi? Buna evet demek mümkün mü? Bu ikiyüzlülüğün ta kendisidir. Dürüst olun dürüst, siyaseti dürüst yapın.”

“Buradan Kaçıp Giden Teröristlere Kim Kapısını Açıyor?”

“Yargı üzerine düşen görevi yaparken bunların bir kısmı kaçıp Batı’ya gitti mi, Avrupa’ya gitti mi? Buradan kaçıp giden teröristlere kim kapısını açıyor?” diyen Erdoğan, “Bakıyorsunuz, Batı’nın yöneticileri, cumhurbaşkanları, başbakanları, bakanları kapı açıyor. Acaba Türkiye Batı’nın teröristlerine kapısını onların anlayışıyla açacak olsa o zaman bunların duruşu nasıl olurdu? Ben bunu merak ediyorum fakat şunu bilmelerini istiyorum; bu bumerang gibi sizi vuracaktır ve çok kötü vuracaktır.” şeklinde konuştu.

“Gelsin, Onlar Seni Kurtarsın”

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Siyâsî parti liderleri bile gidiyor, ifadesini veriyor ve ondan sonra da tekrar işinin başına dönüyor. Sen de aynısını yapsaydın. Niye yapmadın? Bizim arkamızda PKK var, YPG var, dediniz. Gelsin, onlar seni kurtarsın. Bizim arkamızda terör örgütleri yok. Bizim arkamızda Hakk var, halk var. Bizim farkımız bu.”

“Hedef, Afrika’nın Tümüne Büyükelçiliklerimizi Açmak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hedef, Afrika’nın tümüne büyükelçiliklerimizi açmak. Bu yıl oraya yoğunlaşıyorum ve burada kışken ben Afrika’nın ülkelerini inşallah dolaşacağım ve oralardaki hem büyükelçiliklerimizi ziyaret edecek ve iş adamlarımızla birlikte o ülkelerin iş adamlarıyla da ortak forumlar yapacağız. Bunu gerçekleştirmemiz lâzım. Oralara bizim yönelmemiz lâzım, oralara ağırlık vermemiz lâzım. Malum yapının oralardaki tahrikini ortadan kaldırmak suretiyle oraların inşa ve ihyası için MÜSİAD, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile adımını atmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Solingen’de Katledilenlerin Hesabını Veremeyenler, Bize Dil Uzatamaz”

Erdoğan, “Utanmadan, ellerine bulaşmış kana aldırmadan bize Nazi benzetmesi yapıyorlar. Nazi sizsiniz. Nazi zihniyeti Doğu’da değil, Batı’da ortaya çıkmış ve felâketlere yol açmış bir zihniyettir. İnsanların toplu şekilde katledilme fikirlerinin kaynağı Doğu değil, Batı’dır. Solingen’de yakılarak katledilen bizim vatandaşlarımızın hesabını veremeyenler, bize dil uzatamaz.” dedi.

“Teröristlere Değil, Mazlumlara Kucak Açın”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

“Mâdem Avrupa’da birileri ‘Siyâsî sığınmacı olarak kim gelirse kucak açmaya hazırız.’ diyor, öyleyse biz de diyoruz ki: Gelin, hayırlı bir iş yapın. Siyâsî sığınmacı adı altında teröristleri, terör destekçilerini değil, 6 yıldır zulüm gören Suriyeli mazlumlara, Afrikalı mağdurlara kucağınızı açın. İmkânlarınız, teröristlere dahi sahip çıkacak kadar genişse neden mültecilere kapılarınızı kapatıyor, onları sınırlarda, insanlık dışı muamelelere tâbi tutuyorsunuz? İllâ birilerini bağrınıza basacaksınız savaştan, ölümden, açlıktan size sığınan insanları bağrınıza basın. Mâdem ülkenize birilerini kabul edeceksiniz, teröristleri değil, terör mağdurlarını kabul edin. Türkiye’den kaçan teröristlere yer bulanlar, canileri baştacı edenlerin, herhâlde birkaç milyon mülteciyi ağırlamak için de hazırlıkları vardır.”

“Göçmenlere Yönelik Tutumu, Batı’nın Gerçek Yüzünü İfşâ Ediyor”

Özellikle Suriyeli ve Afrikalı göçmenlere yönelik tutumun, Batı’nın gerçek yüzünü ifşâ etmesi açısından son derece ibretlik olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“6 yıldır Suriyeli kardeşlerimiz, âdeta bir varlık-yokluk mücadelesi veriyor. 600 bin insan devlet terörünün ve terör örgütlerinin canice eylemleri sonucu hayatını kaybetti. 12 milyon insan yerinden, yurdundan oldu. Binlerce yıllık şehirler, camiler, kütüphaneler, hastaneler enkaza döndü. Hâl böyleyken Suriye krizinin başından bu yana insan hakları, demokrasi, özgürlük gibi sözümona Batılı değerler, Avrupalı ülkelerin gündemine dahi gelmedi. Suriye halkı, özgürlük mücadelesinde yapayalnız bırakıldı. Suriyeli mazlumlar, 6 yıldır siviller üzerinde kimyasal dâhil her türlü silahı kullanmaktan çekinmeyen, hattâ bununla da gurur duyan, ölen çocukların acılarını umursamayan bir rejimin insafına terk edildi. Biz şunu da biliyoruz; hangi ülke bu teröristlere silah veriyor, bunları biliyoruz. Hepsinin adresi bizde şu ânda biliniyor. Son günlerde bize güya insan hakları ve demokrasi dersi veren Batılı vicdan, yıllardır Akdeniz’in ve Ege’nin karanlık sularında yitip giden on binlerce insan için bir damla gözyaşı döktü mü?”

“Terörist Yardakçıları Süklüm Püklüm Ağırlanmaktan Gurur Duyuyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yiyecek ekmek bulamadıkları için kapılarına gelenlere bir lokmayı çok görenlerin, terörist yardakçılarını saraylarında ağırlamasının başka izahı yoktur. Kendi ülkesinde sağa, sola hırlayan o terörist yardakçıları da Avrupa’daki saraylarda süklüm püklüm ağırlanmaktan gurur duyuyorlar herhâlde.” dedi.

“Biz Rol Yapmıyoruz”

“Türkiye olarak ihracatımızın yaklaşık yarısını avro bölgesine yapıyoruz, bir başka ifadeyle ekonomik olarak da Batı ile asla gözden çıkartmayacağımız, vazgeçmeyeceğimiz ilişkilerimiz var.” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Bu bakımdan AB ile, Batı coğrafyasıyla ilgili endişelerimiz samimidir, tespitlerimiz samimidir ama unutmayın tekliflerimiz de samimidir. Biz rol yapmıyoruz, riya yapmıyoruz. Biz demokrasi kılıfı altında terör destekçiliği yapılmasına karşı çıkarken kendi istikbalimiz, kendi çıkarlarımızla birlikte muhataplarımızın geleceğini de düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

ABD’deki Başkanlık Seçimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de Trump’ın kazandığı başkanlık seçimlerine de değinerek, şöyle konuştu:

“Malum, Amerika bir seçim geçirdi ve bu seçimle birlikte Amerika’da demokratlar iki dönemden sonra tekrar cumhuriyetçilere iktidarı devretti. Amerikan halkı böyle bir tercihi gerçekleştirdi ve bu tercihle birlikte Amerika’da yeni bir dönem başlıyor. Temenni ederim ki Amerikan halkının bu tercihi dünyaya gerek temel hak ve özgürlükler noktasında, gerek demokrasi noktasında, gerekse bölgemizdeki gelişmeler noktasında hayırlı adımların atılmasına vesile olur. Ben, şahsım ve milletim adına Amerikan halkının bu tercihini hayra yormak ve başarılarla dolu bir gelecek temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT