1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan: Yasin Börü’nün katilleri savunulamaz
Erdoğan: Yasin Börü’nün katilleri savunulamaz

Erdoğan: Yasin Börü’nün katilleri savunulamaz

​​​​​​​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Arınç’ın ifadeleri üzerine açıklamalarda bulundu.

22 Kasım 2020 Pazar 17:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Isparta, Burdur, Gümüşhane, Kastamonu ve Sinop 7. Olağan İl Kongreleri’ne yaptığı canlı bağlantıda Bülent Arınç’ın konuşmalarını eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Arınç geçtiğimiz hafta “Kavala'nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tutuklu kalmaması lazım. Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir” ifadelerini kullanmış ve akıllara “acaba ittifak sona mı erdi?” soruları gelmişti.

Arınç ayrıca Erdoğan’ın da kendisiyle aynı fikirleri paylaştığını öne sürmüştü.

Erdoğan bugün yaptığı konuşmada “Hiç kimsenin şahsi ifadeleri, Cumhurbaşkanı ile hükümetimizle partimizle ilişkili hale getirilemez." dedi.

Cumhurbaşkanı ayrıca “Terör örgütleri ile el ele, kol kola, omuz omuza Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlerle biz birlikte olamayız. Yasin Börü'lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan Kavala için de ayrıca “Gezi olaylarının finansörü olanlarla, Kavala'larla hiçbir zaman bir arada olamayız." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum