1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Erdoğan: "Suriye'de Kardeşlerimiz Hunharca Katlediliyor"
Erdoğan: "Suriye'de Kardeşlerimiz Hunharca Katlediliyor"

Erdoğan: "Suriye'de Kardeşlerimiz Hunharca Katlediliyor"

Erdoğan, “Türkiye olarak biz krizin ilk günlerinden itibaren Suriyeli kardeşlerimizi yalnız bırakmadık, onlara kapılarımızı açtık, açmaya da devam edeceğiz.” dedi.

15 Mayıs 2016 Pazar 15:41A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da UDEF ve TÜGVA 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı'nda yaptığı konuşmada, Suriye’de devam eden katliamlarla ilgili olarak şunları söyledi:

“Ülkemizin sınır komşusu Suriye'de, 6 yıldır kardeşlerimiz acımasız ve gayrimeşru bir rejim tarafından hunharca katlediliyor. Bugüne kadar yaklaşık 600 bin masum insan varil bombalarıyla, balistik füzelerle, işkencelerle, kimyasal silahlarla öldürüldü. 13 milyon Suriyeli evinden oldu. Bunların 6 milyonu vatanını terk etti. Rejim tarafından önü açılan ve desteklenen DAİŞ (IŞİD), YPG, PYD gibi terör örgütleri işgal ettikleri bölgelerde etnik temizlik ve soykırım uyguladı. Tüm bunlar dünyanın gözü önünde yaşandı, yaşanıyor. Türkiye olarak biz krizin ilk günlerinden itibaren Suriyeli kardeşlerimizi yalnız bırakmadık, onlara kapılarımızı açtık, açmaya da devam edeceğiz.”.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Afrika, Asya, Orta Doğu ülkeleri için demokrasi ve özgürlük karnesi hazırlayanlar, kendi karnelerindeki kırıkları hiç gündeme getirmiyorlar. Terör örgütlerinin, teröristlerin, eli kanlı katillerin hak ve hukuklarını savundukları kadar, bunların elinde can veren masumların haklarını savunmadılar, savunmuyorlar.” diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT