1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Erdoğan Obama'yı Yalanladı
Erdoğan Obama'yı Yalanladı

Erdoğan Obama'yı Yalanladı

Erdoğan, Obama’nın “Demokrasi vaadiyle geldiğini kendisine (Erdoğan’a) hatırlattım.” sözüne tepki gösterdi: “Bana o türden bir şey söylenmiş değil.”.

03 Nisan 2016 Pazar 20:18A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika seyahatine katılan gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Obama ile Beyaz Saray’da bir saate yakın görüştüklerini hatırlatan Erdoğan, görüşmenin ana ekseninin Suriye’deki gelişmelerin oluşturduğunu söyledi.

Obama’nın zirvenin sonunda yaptığı basın toplantısında Türkiye’ye yönelik yaptığı basın özgürlüğü ve demokrasi eleştirilerinin sorulması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

“Gıyabımda o tür bir açıklama yapıldığını duyunca üzüldüm. Obama’yla görüşmemizde sorduğunuz konular gündeme gelmedi. Bana o türden bir şey söylenmiş değil. Daha önceki telefon görüşmelerimizde, basın üzerinden konuşmak yerine, karşılıklı konuşmanın daha faydalı olacağını da konuşmuştuk. Eleştiri ile hakareti birbirinden ayırmak lâzım. Türkiye’deki bazı gazetelerde, Cumhurbaşkanı için ‘katil, hırsız’ biçiminde manşetler atılıyor, tehditler savruluyor. Bu hakaretleri yapan gazeteler ve dergiler, hâlen yayına devam ediyor. Türkiye’de iddia ettikleri türden bir diktatörlük olsa, o tür yayınlar nasıl yapılabilir? Hakaret ve tehdide Batı’da da müsaade edilmez.”.

Obama’yı Facebook’tan tehdit eden birinin tutuklandığını hatırlatan Erdoğan, “Merkel’e Almanya’da biri benzer bir şey yaptı, yine ceza aldı. ABD yasaları başkana tehdidi 5 yıla kadar hapisle yüklü tazminatla cezalandırıyor. Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde de bu örnekler verilebilir. Hakaret ve tehdit, basın özgürlüğü ya da eleştiri diye değerlendirilemez. Obama, görüşmemizde bu konuları gündeme getirmiş olsaydı, tüm bu örnekleri önüne koyar, bunları ona da söylerdim.” ifadesini kullandı.

Star

HABERE YORUM KAT

1 Yorum