1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Erdoğan: “Mursi'nin 'Teröristler Listesi'ne Alınması Kabûl Edilemez”
Erdoğan: “Mursi'nin 'Teröristler Listesi'ne Alınması Kabûl Edilemez”

Erdoğan: “Mursi'nin 'Teröristler Listesi'ne Alınması Kabûl Edilemez”

Erdoğan, Mısır'da darbeyle görevi gasp edilen Mursi'nin “teröristler listesi”ne alınmasına tepki gösterdi. Erdoğan, “Bu kararların hepsi masa üstüdür ve suflörü olan kararlardır.” dedi.

05 Temmuz 2016 Salı 09:19A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da bayram namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mısır'da darbeyle görevi gasp edilen Mısır’ın halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin “teröristler listesi”ne alınmasına dair düşünceleri sorulan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Ortada herhangi bir suç söz konusu değil, ne bileyim insan öldürmek böyle bir şey olmadığı hâlde Mursi ve arkadaşlarına karşı alınan bu kararların hepsi tamamıyla masa üstüdür ve suflörü olan kararlardır. Bu kararları bizler tasvip etmiyoruz. Çünkü zulme rıza zulümdür. Mısır'daki insanların hepsi bizim kardeşlerimiz ve bu kardeşlerimize karşı takınılan bu tavrı bizim bir defa takdir etmemiz bir müslüman olarak, bir insan olarak, demokrasiye inanmış insanlar olarak bizi bir defa çok çok zor durumda bırakır diye düşünüyorum.”.

“Zulme Rıza Zulümdür”

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mursi'nin cumhurbaşkanlığında o hükûmete, o yönetime Türkiye ve Katar'dan başka herhangi bir mali destek veren ülke yoktu ama daha sonra hiç o destek vermeyen ülkeler şu andaki mevcut yönetime çok ciddi parasal destekler verdiler, yardımlar verdiler. Bir taraftan da Mursi ve arkadaşlarına idam cezaları, bunun yanında müebbet hapis cezaları vermeye başladılar. Bunun delili nedir, belgesi nedir? Bunu dünyaya açıklayabiliyorlar mı? Hayır. Sadece 'biz yaptık oldu' mantığıyla gidiyor. Böyle bir zulme bizim 'evet' dememiz mümkün değil. Çünkü bizim ilkemiz; zulme rıza zulümdür. Biz buna katlanamayız.”.

Suriyelilere Vatandaşlık

Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilebileceğini söylemişti. Erdoğan, Suriyeliler arasında “kalifikasyonu çok yüksek insanlar” olduğunu söyledi ve “Bu insanları ülkemizde değerlendirmek imkânına sahibiz.” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Bir defa bu noktada her şeyden önce şu anda Suriyeli mültecileri kamplarda ağırlamak veyahut da bunları değişik vilayetlerimizden insanî olmayan birçok şartlarda ağırlamaktan öte bu insanların içerisinde kalifikasyonu çok yüksek insanlar var. Ve bu insanları biz ülkemizde değerlendirmek imkânına sahibiz. Üstelik ortak değerlerimiz noktasında olan bu insanlardan hem istifade ederiz hem de onların insanî olmayan koşullarda yaşamasını ortadan kaldırırız.”.

Kaynak: AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT