1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Erdoğan: İşçilerin Ücretleri ve Sosyal Hakları Kısıtlanarak Kazanç Olmaz
Erdoğan: İşçilerin Ücretleri ve Sosyal Hakları Kısıtlanarak Kazanç Olmaz

Erdoğan: İşçilerin Ücretleri ve Sosyal Hakları Kısıtlanarak Kazanç Olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşçilerin ücretleri ve sosyal hakları kısıtlanarak kazanç olmaz. O kazanç bizim değerlerimizde haramdır.” dedi.

08 Mayıs 2016 Pazar 16:34A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası 8. İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’na katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “İşçilerin ücretleri ve sosyal hakları kısıtlanarak işçiyi iş kazaları ve meslek hastalıklarından koruyacak önlemleri almayarak kazanç olmaz. Ve o kazanç bizim değerlerimizde haramdır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “(İş kazalarındaki) kayıpların kahir ekseriyeti yani yüzde 98'i şayet gerekli tedbir alındığında, var olan düzenlemeler tam olarak uygulandığında önlenebilir kazalardan kaynaklanıyor. Başlı başına bu rakamlar bile ortada üzerinde etraflıca düşünmemiz gereken, çok ciddi bir sorun olduğunu göstermektedir. Ben burada meselenin imkân, para, teknoloji veya düzenleme eksikliği olduğu kanaatinde değilim. Bu utanç verici manzaranın ortaya çıkmasının esas nedeni insana yönelik çarpık bakış açısıdır.” şeklinde konuştu.

“İşçinin Alın Terinin Hakkını Vermek Sizi Daha Zengin Kılacaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben buradan başta devlet olmak üzere işverenlerimize sesleniyorum, ne olur ücret takdirini yaparken işçinin alın terinden sömürmek suretiyle kazanma anlayışını bir kenara koyun. Bilin ki işçinin alın terinin hakkını vermek, sizin bereketinizi daha da artıracaktır, sizi daha da zengin kılacaktır.” dedi.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT