1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan Darbeci Hafter'in Arkasındaki Asıl Gücün Kim Olduğunu İlan Etti: Rusya
Erdoğan Darbeci Hafter'in Arkasındaki Asıl Gücün Kim Olduğunu İlan Etti: Rusya

Erdoğan Darbeci Hafter'in Arkasındaki Asıl Gücün Kim Olduğunu İlan Etti: Rusya

TRT’ye açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya’da darbeci Hafter aleyhine çok ciddi gelişmelerin yaşandığını ve bu durumun Rusya’yı rahatsız ettiğini belirterek “Hafter'in bütün gücü Rusya'dan geliyor.” dedi.

08 Haziran 2020 Pazartesi 23:37A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT spikeri Sermin Baysal Ata, SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran ve Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Programda Trump ile canlı yayın öncesi telefon görüşmesi sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’la görüşmelerinde Libya’yı ele aldıklarını belirtti.

“Hafter her an sürecin dışına atılabilir”

Hafter’in her an sürecin dışına itilebileceğini, zira gelişmelerin bunu gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile Libya konulu görüşmesi hakkında şunları söyledi:

“Bu akşam yaptığımız görüşmeden (Erdoğan-Trump görüşmesi) sonra ABD-Türkiye arasında süreçle ilgili yeni bir dönem başlayabilir. Akşam saatlerinde bu görüşmeyi yaptık. Birinci derecede Libya konusu önem arz ediyordu. Onlar da Libya'daki gelişmeleri merak ediyorlar. Biz de Libya'daki gelişmeleri ve Libya'da başarılı bir durumda olduğumuzu teyit etti. Bu son durum nedir, biz de tüm gelişmeleri anlattık.”

“Hafter'in bütün gücü Rusya'dan geliyor”

Libya’da darbeci Hafter’in köşeye sıkıştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafter’in hezimetlerinden Rusya’nın rahatsız olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla alakalı sözleri şöyle:

“Bildiğiniz gibi şu anda Türkiye burada BM'nin tanımış olduğu Serrac'ın destekçisi. Karşıda darbeci bir Hafter var. Biz bu desteğimizi sürdürüyoruz. Hafter'in yanında kim yer alırsa onun da karşısında duruyoruz. Şu an itibarıyla birçok yer geri alındı. En hayati yerlerde de her an ilerliyor. Tarhuna bölgesi önemliydi, Fatiye çok çok önemliydi. Orası aynı şekilde alındı. Adeta Tunus'a dayanan Kuzey'deki bir koridor tamamen Serrac'ın kontrolü altına girmiş oldu. Bunlar Hafter'i çılgına döndürdü. Onlar kaçıyor, Serrac ve ekipleri kovalıyor. Şimdi Sirte'yi alma çalışmaları var. Hedef Sirte'nin çevresini alarak kontrol etmek. Bu, Rusya'yı rahatsız ediyor. Hafter'in böyle bir derdi yok, bütün gücü Rusya'dan geliyor.”

 

HABERE YORUM KAT