1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Erciyes Üniversitesinde İdam Kararlarına Protesto
Erciyes Üniversitesinde İdam Kararlarına Protesto

Erciyes Üniversitesinde İdam Kararlarına Protesto

Kayseri Müslüman gençler platformunun düzenlediği mısırdaki 529 idam karanın protesto gösterisi Erciyes üniversitesinde Kampüs Camii önünde Cuma namazı sonrası gerçekleştirildi.

12 Nisan 2014 Cumartesi 00:26A+A-

Emrah YILMAZ’ın açılış konuşması yaptığı gösteride, YILMAZ konuşmasında, dünyanın gözü önünde işlenen bu vahşete sessiz kalınamayacağını, Rabia direnişinin ümmet tarafından sahiplenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Farklı fakültelerden katılım sağlayan birçok öğrenci, “Cuntaya Hayır! İnsanlığa Özgürlük” başlıklı bildiriyi okudular. Bildiriyi, Üniversite öğrencileri adına Ahmet DOĞU kardeşimiz okudu. Okunan bildiride Müslüman coğrafyalarda çizilen sınırların kabul edilmediği, Kahirenin Kayseriden farklı olmadığı, 529 kardeşimiz hakkında verilen kararın tam hukuksuzluk olduğu vurgusu yapıldı.

Okunan bildiri ara ara “ Üzülme gevşeme Allah bizimle”, “Katil cunta ABD’ye kukla”, Defol sisi seninleyiz Mursi”, “Şehitler ümmetin onurudur” sloganlarıyla kesildi.

kayseri-20140411-01.jpg

kayseri-20140411-02.jpg

kayseri-20140411-03.jpg

kayseri-20140411-04.jpg

kayseri-20140411-05.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

CUNTAYA HAYIR! İNSANLIĞA ÖZGÜRLÜK!

Hamd alemlerin Rabbi olan Allaha’dır. Salat ve selam efendimiz Hz.Muhammed (SAV)’e, ashabına, şehitlere ve takipçilerinin üzerine olsun.  Selam olsun ümmet coğrafyalarına,Selam olsun Şeyh Ahmet Yasin’e, Rantisiye, Seyyit Kutub’a, Hasan Elbennaya,  Abdulaziz Mollaya…Selam olsun İhvan-ı müslimin’in yiğit erlerine,Selam olsun yiğit cumhurbaşkanı Muhammed Mursiye, Selam olsun Esmaya..

 Değerli kardeşlerim; Yeryüzünde hak-batıl mücadelesi olanca hızıyla devam etmekte ve daha da çetinleşmektedir. Yüzyıllar boyu devam eden tevhid mücadelesi hiç bitmemiş ve bitmeyecektirde. .Bugün dünyanın dört bir yanında mücadele veren Müslümanlar ya öldürülüyor, ya hapse atılıyor yada sürgün ediliyorlar.Verilen bu mücadele Allah’ın dinini hakim kılma ve özgürlük mücadelesidir. Ve bütün insanlık için verilmektedir .

 Bizler Müslüman gençler olarak verilen bu mücadeleye destek veriyoruz. Bizim için Ankara, İsatanbul, Diyarbakır, Kayseri, Erzurum ne ise Kahire, Şam, Gazze, Bağdat, Bosna ve Tahran da aynıdır.Çizilen bu sınırları kabul etmiyoruz. Bu mücadele kazanılırsa küresel bütün güçlerin sömürü düzenleri yıkılacaktır.AB,ABD,İsrail ve Rusya’nın bütün emperyalist hedefleri suya düşecektir.Şu an uygulanan işkence tecrid ve sömürünün tek amacı ABD ve İsrail’in güvenliğini sağlamaktır

.25 Ocak 2011 de zalim Hüsnü Mübarek’in devrilmesi sonucu, Mısır da yönetim halkın oyu ile ihvan-ı müslimin hareketine geçmiş ve Muhammed Mursi cumhurbaşkanı seçilmişti.Mursi cumhurbaşkanı olunca Gazze ye olan desteğini aşikar etmiş ve insani yardımları artırmıştır.Mursi daha birçok insani ve İslami çalışmalara imza atmıştır.İhvanın arap-islam alemindeki etkisi ve gücünden korkan şer cephesi Abdulfettah Sisi ye görev vererek 3 Temmuz 2013 te askeri bir darbe yaptırmıştır.Darbe ABD, İsrail ve Suudi Arabistan tarafından desteklenmiş ve ihvan üyelerine acımasızca işkence ve katliamlar yapılmıştır.Başta Mursi olmak üzere 26.dakikada 529 kişi idama çarptırılmıştır. Dünya sessiz kalır ve darbeciler destek bulursa infaz gerçekleşecektir...

Yapılan iş tam bir hukuksuzluktur. Zulümdür!İhvan üyeleri suçsuzdur. Asıl suçlu darbecilerdir!İdam kararı keyfi verilmiştir!Bu nedenle bütün erdemli insanları, Müslümanları bu zulme dur demeye çağırıyoruz. Çağrımız ve mücadelemiz tüm insanlık içindir.Allah hepinizden razı olsun.Katılımınız için teşekkür ederim.

HABER: Rıdvan TURHAN

FOTOĞRAF: Erdi DENİZ

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT