1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Erciyes Üniversitesi'nde 76 Gözaltı
Erciyes Üniversitesi'nde 76 Gözaltı

Erciyes Üniversitesi'nde 76 Gözaltı

Erciyes Üniversitesi’nde, Gülen örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı açığa alınan ve haklarında gözaltı kararı verilen 100 akademik ve idarî personelden 76'sı gözaltına alındı.

17 Ağustos 2016 Çarşamba 16:47A+A-

AA’da yer alan habere göre, Erciyes Üniversitesinde (ERÜ), daha önce açığa alınan ve haklarında gözaltı kararı verilen 100 akademik ve idarî personelden 76'sı gözaltına alındı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında, ERÜ bünyesinde Gülen örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı açığa alınan ve savcılık talimatı ve mahkeme kararıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan 100 akademik ve idarî personelin yakalanması için Kayseri, Ankara ve Tokat'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yetenek Yarışmasına Katılan Akdoğan da Gözaltında

Operasyonda gözaltına alınan 76 şüpheli arasında bir televizyon kanalındaki yetenek yarışmasında yarışan ERÜ Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu (BESYO) öğretim görevlisi, milli cimnastikçi ve antrenör Hakan Akdoğan da yer aldı.

Gözaltına alınan zanlılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Adreslerinde bulunamayan diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT