1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Endülüs Derneği’nden Suriye’ye Yardım
Endülüs Derneği’nden Suriye’ye Yardım

Endülüs Derneği’nden Suriye’ye Yardım

Gebze'de faaliyet yürüten Endülüs Derneği, Suriyeli mazlumlara 150 Bin TL’lik yardım ulaştırdı.

12 Şubat 2013 Salı 13:34A+A-

Gebze Endülüs Derneği, Beşşar Esed zulmüne karşı direnen Suriye halkına ve direnişçilerine içerisinde gıda, temizlik ve giyim eşyalarının bulunduğu yardım tırını Halep’e ulaştırdı.

Halep merkezde yardımları organizeli bir şekilde dağıtan dernek yetkilileri ayrıca şehit ve gazi ailelerini de ziyaret ederek nakdi yardımda bulundu.

Dernek yetkilileri, yardımlarının İHH tarafından gıda bankacılığından geçirdiklerini ama iç bölgelerin daha çok sıkıntı altında olduğunu bildiklerinden dolayı Halep'e kadar yardımları götürmeyi hedeflediklerini ve bu amaca ulaştıklarını bildirdiler.

"Suriye halkı direniyor ve bizim de direnen insanlara yardımcı olmamız gerekir." diyen yetkililer kendilerinin gönderdikleri yardımların çöle dökülmüş bir bardak su olduğunu belirttiler ve Türkiyeli Müslümanların direnen halka karşı sorumluluklarını acilen yerine getirmeleri gerektiğini, bunun bir kulluk görevi olduğunu dile getirdiler.

Ayrıca bölgeyi gördükten sonra sorumluluklarının daha fazla arttığını bildiren yetkililer, yardımlarını güçleri nispetinde aralıksız devam ettireceklerini söylediler.

img_0028.jpg

img_0054.jpg

img_0140.jpg

img_0204.jpg

img_0385.jpg

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum