1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ENDONEZYA

  4. Endonezya'nın kapattığı 'Pembela İslam'dan 'yola devam' kararı
Endonezya'nın kapattığı 'Pembela İslam'dan 'yola devam' kararı

Endonezya'nın kapattığı 'Pembela İslam'dan 'yola devam' kararı

Endonezya'nın yasa dışı ilan ederek kapattığı 'Pembela İslam Cephesi'ni çalışmalarına farklı bir isim altında devam edeceklerini açıkladı.

01 Ocak 2021 Cuma 00:39A+A-

Grubun yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre, Endonezya hükümetinin kapattığı "Pembela İslam" olarak da bilinen "İslam'ı Savunanlar Cephesi" faaliyetlere devam kararı verdi.

Yapılan açıklamalarda, grubun "Persatuan İslam Cephesi", yani "İslami Birlik Cephesi" ismiyle çalışmalarına devam edeceği ifade edildi.

Yeni yapının resmi olarak idari sisteme kaydı için bir girişimde bulunulmazken, hükümetin söz konusu oluşuma karşı nasıl bir tavır takınacağı merak konusu.

Pembela İslam'ın kapatılması

Endonezya, ülkedeki İslami gruplar arasında yer alan 'Pembela İslam Cephesi'ni 30 Aralık'ta yasa dışı ilan etmişti.

"Pembela İslam" olarak da bilinen "İslam'ı Savunanlar Cephesi", 1998 yılında kurulmuştu ve ülkede aktif olarak faaliyet gösteren İslami gruplardan biriydi.

Endonezya Güvelik Bakanı Muhammed Mahfud tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkenin siyasi ve sosyal yaşantısında etkin olan grup yasa dışı ilan edildi.

Mahfud, güvenlik güçlerinin Pembela İslam'ın tüm faaliyetlerini engelleyeceğini belirtti.

Ülkede son dönemde söz konusu grupla hükümet arasında gerilim yaşanmış, grubun lideri Habib Rizieq Shihab Aralık ayı başında gözaltına alınmıştı.

Endonezya'nın cihat yanlısı gruplara karşı operasyonlarının sıklaştığı göze çarpıyor. Bu ayın başında 'Cemaat İslamiyye' isimli bir diğer grubun üst düzey isimleri de gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Mepanews

HABERE YORUM KAT