1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ENDONEZYA

  4. Endonezya'daki Depremde Ölü Sayısı 91’e Yükseldi
Endonezya'daki Depremde Ölü Sayısı 91’e Yükseldi

Endonezya'daki Depremde Ölü Sayısı 91’e Yükseldi

Endonezya'nın doğusundaki Lombok Adası'ndaki 7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 91’e yükseldi.

06 Ağustos 2018 Pazartesi 10:27A+A-

Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, yaptığı açıklamada, ülkenin doğusundaki Lombok Adası'nda meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 91’e yükseldiğini belirtti.

Lombok Adası’ının kuzeyi, doğusu ve Mataram kentinin depremden en çok etkilenen yerler olduğunu ifade eden Nugroho, kurbanların çoğunun evlerin yıkılması sonucu enkaz altında kalarak yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı.

300'e yakın yaralı var

Depremin en çok etkilediği Lombok’un kuzey bölgesinde can kayıplarının fazla olduğunu ifade eden Nugroho, bölge genelinde de 300’e yakın yaralı olduğunu bildirdi.

Nugroho ayrıca Gili Adaları’ndan yaklaşık bin kişilik yerli ve yabancı turistin güvenli bölgeye tahliye edildiğini söyledi.

Nugroho ayrıca bölgeye çok sayıda sağlık personeli sevk edilmesinin yanı sıra güvenli bölgeye tahliye edilen binlerce kişiye de battaniye, çadır ve gıda malzemesi gibi temel ihtiyaçların sağlanmaya çalışıldığını ifade etti.

Depremin hissedildiği Bali Adası'nda ise şu ana kadar 2 kişinin öldüğü bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan Devlet Başkanı Joko Widodo da deprem felaketinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ilgili tüm birimlere en iyi şekilde bölgede çalışmalarını yürütmesi çağrısında bulundu.

Depremde 1000’den fazla evin zarar gördüğü bölgede, helikopter destekli kapsamlı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

"Kurtulduğumuz için oldukça şanslıyız"

Öte yandan depreme yakalanan Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, kurtuldukları için oldukça şanslı olduklarını söyledi.

Bakan Dutton, Sydney’de yayın yapan 2GB radyosuna yaptığı açıklamada, bölgesel terörle mücadele konferansı için Endonezya’nın Lombok Adası’nda bulunduğunu ve depreme bir otelin 12. katındaki restoranda yakalandığını belirtti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT