1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ENDONEZYA

  4. Endonezya ve Doğu Timor'da 7,3 Şiddetinde Deprem
Endonezya ve Doğu Timor'da 7,3 Şiddetinde Deprem

Endonezya ve Doğu Timor'da 7,3 Şiddetinde Deprem

Endonezya'nın Maluku eyaletinde ve Doğu Timor’da 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

24 Haziran 2019 Pazartesi 10:53A+A-

Doğu Timor’un başkenti Dili’de deprem nedeniyle kırmızı alarm verilirken can ve mal kaybına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Endonezya’nın turistik Bali Adası’nda deprem anları sosyal medyaya da yansıdı. Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG) depremin ardından tsunami alarmı vermedi.

Öte yandan ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) tarafından 7,3 büyüklüğünde olduğu açıklanan Endonezya'daki deprem, Avustralya’nın Darwin kent merkezini de salladı.

Kentte yoğun olarak hissedildiği belirlenen depremin ardından şehir merkezindeki bazı binalardan yüzlerce kişinin tahliye edildiği açıklandı. BMKG, merkez üssü Güneybatı Maluku bölgesinin 245 kilometre kuzeydoğu açıklarındaki depremin büyüklüğünü 7,7 olarak duyurmuş; ABD'li USGS ise depremin şiddetini önce 7,5 olarak açıklamış, daha sonra 7,3’e düşürmüştü.

Endonezya'da 28 Eylül 2018'de Sulawesi Adası'ndaki Palu Körfezi'nde meydana gelen 7,5 büyüklüğünde deprem ve ardından oluşan tsunami Donggala, Palu ve Sigi bölgelerini etkilemişti. Bölgedeki deprem ve tsunamide, 4 bin 340 kişi hayatını kaybetmişti.

 

HABERE YORUM KAT