1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ENDONEZYA

  4. Endonezya Hükûmeti 2 Doğu Türkistanlı Müslümanı Daha Katletti!
Endonezya Hükûmeti 2 Doğu Türkistanlı Müslümanı Daha Katletti!

Endonezya Hükûmeti 2 Doğu Türkistanlı Müslümanı Daha Katletti!

Endonezya hükûmeti ülkesine iltica eden Doğu Türkistanlı üslümanları “terör” bahanesi ile katletmeye devam ediyor!

15 Nisan 2016 Cuma 13:08A+A-

İlk olarak 1 ay önce 6 Mart 2016′ da başkent Cakarta’nın bin 600 km kuzey doğusundaki Poso adasında ormanlık bir alanda mülteci iki Doğu Türkistanlı müslümanı “Doğu Endonezya Mücahidleri” adlı gruba üye oldukları iddiasıyla katleden Endonezya hükûmeti, bu gelişmeler sonrasında 4 Doğu Türkistanlı müslüman hakkında da tutuklama kararı çıkarmıştı.

Bu olaylardan sonra ülkesindeki Doğu Türkistanlı müslümanlara karşı şiddetin dozunu arttıran Endonezya hükûmeti, en son olarak 8 Nisan Cuma günü 2 Doğu Türkistanlı müslümanı daha katletti!

250 milyonluk nüfusun %4’ünü Çinlilerin oluşturduğu ve her yıl düzenli olarak Çin yeni yılının resmî olarak kutlanıldığı Endonezya’da, geçtiğimiz yılda 4 Doğu Türkistanlı müslüman “ülkeye kaçak girmek ve ülke sınırlarını ihlal etmek” suçlarından 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Endonezya polisi, katlettiği 2 Doğu Türkistanlı müslümanın üyesi olduğunu iddia ettikleri “Doğu Edonezya Mücahidleri” adlı grup ile çok uzun yıllardan beri savaşıyor. Örgütün Lideri Santosi ise arananlar listesinde bulunuyor.

Kaynak: Doğu Türkistan Bülteni, Küresel Analiz

HABERE YORUM KAT