1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Emperyalistlerin ve Kuklalarının Tıyneti.."
"Emperyalistlerin ve Kuklalarının Tıyneti.."

"Emperyalistlerin ve Kuklalarının Tıyneti.."

Selahaddin E. Çakırgil, yazısında Joe Biden'ın Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret hakkında değerlendirmelerde bulunuyor, Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'daki okul saldırısına verdiği tepkinin sönüklüğüne dikkat çekiyor.

27 Ocak 2016 Çarşamba 14:12A+A-

Selahaddin E. Çakırgil, gündemi değerlendiriyor:

Önce bir teşekkür:

Kardeşim Kadir’in vefatı münasebetiyle Samsun’daki cenaze merasimine bizzat katılan veya telefon ve mesajlarıyla ailemizin acılarını paylaşan bütün dostlara teşekkürlerimi sunuyorum. 

*

**

Türkiye’ye kısa bir ziyarette bulunan Amerikan Başkan Yard. Joe Biden (Baydın), gelir gelmez, PKK ile ilgili konularda, tam bir ‘Müstemleke Valisi’ edâsıyla siyasî partilerden ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilci veya üyelerinden bazılarıyla bir görüşme yapmış.

MHP katılmamış, bu toplantıya.. Keşke AK Parti üyeleri de katılmasaydı ve Davutoğlu toplantıya kendi partisinden katılanların katılmaması gerektiğini söylemekle yetinmeseydi..

Ve Biden’a yaptığının kabul edilemezliği anlatılsaydı, kesin bir dille..

Joe Biden efendi, bu vesileyle, PKK’ya dolaylı destek verici mahiyette bir bildiri yayınlayan bir kısım ‘akademisyenler’i desteklediğini de açıklamış, ‘düşünce ve ifade özgürlüğü’ adına..

***

Biden’in muhatabı ve mevkıdaşı durumunda olan Davutoğlu’nun, ona şunu sormasını isterdim: ‘Mr. Biden, yaptığı açıklamalar üzerine Londra’daki Ekvator B. Elçiliği’nde üç yıldır gizlenen Julian Assange ve CIA belgelerini açıklayan Edward Snowden’in iki yılı aşkın zamandır, Rusya’da kaçak yaşamak zorunda kalmasını da ifade özgürlüğüne aykırı görüyor musunuz? Kezâ, mesela, yaklaşık 3000 kişinin ölümüyle neticelenen 11 Eylûl 2001 Saldırıları’nı yaptığını iddia ettiğiniz el-Qaide örgütü aleyhinde dünya çapında giriştiğiniz askerî saldırılara karşı çıkan ve devlet memuru veya kamu görevlisi durumunda olan birileriniz olsaydı, ne derdiniz?’.

(...)

Yazının Devamı İçin Tıklayın >>>