1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Emperyalist Rusya Halep’te Yeni İşgal ve Katliamlar Peşinde!
Emperyalist Rusya Halep’te Yeni İşgal ve Katliamlar Peşinde!

Emperyalist Rusya Halep’te Yeni İşgal ve Katliamlar Peşinde!

Emperyalist Rusya kısmi ateşkes sonrası Suriye’de kan kaybı artan Esed rejiminin imdadına koşuyor. Bunun için Halep bölgesini geri almak maksadıyla Rus Hava-Uzay Kuvvetleri büyük bir işgal ve katliam harekatının hazırlıklarını yapıyor.

11 Nisan 2016 Pazartesi 11:07A+A-

Halep’e yönelik askeri harekâtın yaklaştığını Rus askeri yetkililer de teyit etti.

Esed rejiminin Başbakanı Vail Nadir Halki, Rus Hava-Uzay Kuvvetleri ile Esed ordusunun Halep'i direnişçilerden geri almak için ortak operasyona hazırlandığını açıkladı.

Rus haber ajansı TASS'in haberine göre Şam'ı ziyaret eden Rus parlamenterler heyetiyle görüşen Halki, "Rus ortaklarımızla birlikte Halep'i kurtarma ve ateşkes anlaşmasına katılmayan veya ateşkesi ihlal eden tüm yasadışı silahlı oluşumları bloke etme operasyonuna hazırlanıyoruz" dedi.

Halki, "Rus Hava-Uzay Kuvvetleri'nin yardımıyla 500'den fazla yerleşim birimi kurtarıldı. Bu yaklaşık 40 bin kilometrekare eder" diye konuştu. Katil Esed’in Başbakanı, emperyalist Rusya'nın havadan verdiği desteğin, güç dengesini Esed ordusu lehine değiştirdiğini aktardı.

Halep’e yönelik bu yeni işgal ve katliam harekâtın yaklaştığını emperyalist Rus askeri yetkililer de teyit etti. Rusya, 14 Mart’ta Suriye’deki hava harekâtının ana operasyonlarının sona erdiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum