1. HABERLER

  2. HABER

  3. Emniyet Saldırı Olacağını Biliyor muydu?
Emniyet Saldırı Olacağını Biliyor muydu?

Emniyet Saldırı Olacağını Biliyor muydu?

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün HDP mitingindeki patlamanın ardından Peygamber Sevdalıları Platformuna üye birçok STK ile HÜDA PAR teşkilatlarına herhangi bir saldırı beklendiği tebliğinde bulunduğu ortaya çıktı.

09 Haziran 2015 Salı 21:54A+A-

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün 5 Haziran'da HDP mitinginde meydana gelen patlamanın ardından Peygamber Sevdalıları Platformuna üye birçok STK ile HÜDA PAR teşkilatlarına herhangi bir saldırı durumunda kendilerine bilgi verilmesine dair tebligat imzalattığı ortaya çıktı.

Yapılan tebligatta, 'Kurumunuza karşı yapılabilecek olan herhangi bir saldırıya karşı dikkatli ve duyarlı olmanız ve yaşanabilecek herhangi bir olayda polise (155) bilgi verilmesi (0505 318 21 69) hususu tarafınıza tebliğ edilmiş olup...' ifadelerine yer verildi.

Bilgi olmasına ve STK'lara tebligat yapılmasına rağmen Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın uğradığı silahlı saldırıda katledilmesi polisin ihmalini de gözler önüne serdi.

Ayrıca saldırı elinde saldırı bilgisi olan polisin, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye birçok STK ile HÜDA PAR teşkilatlarına tebliğde bulunurken neden gerekli tedbirleri almadığı ve geliyorum diyen Aytaç Baran cinayetini önlemediği akıllarda soru işareti bıraktı.  (İLKHA)

53a8be267d5c97d33856.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum