1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Emniyet Binalarına Saldırıya Müebbet Cezası
Emniyet Binalarına Saldırıya Müebbet Cezası

Emniyet Binalarına Saldırıya Müebbet Cezası

Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına 20 Eylül 2013 gecesi saldırı düzenlediği gerekçesiyle yargılanan Serdar Polat'a müebbet hapis cezası verildi.

24 Şubat 2016 Çarşamba 17:54A+A-

Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına 20 Eylül 2013 gecesi saldırı düzenlediği gerekçesiyle yargılanan Serdar Polat'a müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca sanığı "mala zarar vermek" ile "resmi belgede sahtecilik" gibi suçlardan 7 yıl 6 ay hapis ve 12 bin 620 lira adli para cezasına çarptırdı.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, DHKP-C üyesi tutuklu sanık Polat ile avukatları katıldı.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan sanık avukatı Selçuk Kozağaçlı, müvekkilinin anayasal düzene karşı bir suç işlemediğini ileri sürerek, "Serdar'a, propagandadan, silah bulundurmaktan ceza verilebilir. Amaç, polis öldürmek değil, örgütün yaptığı açıklamada olduğu gibi Emniyet Genel Müdürlüğünün de vurulabilecek olduğunu göstermektir. Sanığın, Emniyet Genel Müdürlüğüne roketatarlı saldırıda bulunduğuna dair delil de dosyada yok" diye konuştu.

Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, Polat'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini bildirdi. Ceza, sanığın geleceği üzerindeki etkileri dikkate alınarak müebbet hapis cezasına çevrildi.

Polat ayrıca, "mala zarar vermek" suçundan 5 yıl, "resmi belgede sahtecilik" suçundan  2 yıl 6 ay, "ruhsatsız ateşli silah taşımak" suçundan 12 bin 500 lira adli para cezası ile "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak" suçundan da 120 lira adli para cezasına çarptırıldı.

AA

HABERE YORUM KAT