1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. 'Emniyet Baskını' Gündem Saptırma
'Emniyet Baskını' Gündem Saptırma

'Emniyet Baskını' Gündem Saptırma

Zaman Gazetesi'nin sitesinde 'son dakika' olarak yayınlanan 'MİT Emniyet'i bastı' haberi yine Zaman'ın internet sitesinde 'bir gazetenin internet sitesindeki haber' diye bahsedilerek yalanlandı.

25 Şubat 2014 Salı 06:34A+A-

Zaman Gazetesi'nin internet sitesinde 'son dakika' olarak muhabir imzasıyla duyurulan 'Kahramanmaraş'ta MİT Emniyet'i bastı' haberi valilik tarafından yalanlandı. Bünyamin Köseli imzalı haberde, sabah saatlerinde 4 MİT mensubunun Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şubesini basıp çalışan tüm ekibi zorla dışarı çıkarttığı iddia ediliyordu. Gerçek dışı haberin ardından Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamada Zaman Gazetesi'nin haberi yalanlandı. Vali Şükrü Kocatepe MİT görevlilerinin ziyaretinin bile söz konusu olmadığını ifade ederek şöyle devam etti:

'Bugün bir gazetenin internet sayfasında 'Kahramanmaraş'ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne 4 MİT mensubunun baskın yaparak birimde çalışan tüm ekibi zorla dışarı çıkarmak istedi' şeklinde iddianın olduğu ifadesi var. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Ne MİT mensuplarının emniyete ait bir şube müdürlüğünün ziyareti söz konusu, ne de böyle bir olay söz konusu. Bu haberin kaynağının ne olduğunu bilemiyoruz ama tamamen asılsız ve gerçek dışı bir haberdir. Böyle bir uygulamanın ne hukukta, ne de teamülde yeri vardır.' (Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT