1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. El Kaide'nin Kuzey Afrika Kolundan Mursi İçin Taziye
El Kaide'nin Kuzey Afrika Kolundan Mursi İçin Taziye

El Kaide'nin Kuzey Afrika Kolundan Mursi İçin Taziye

El Kaide'nin Kuzey Afrika kolu 'İslami Mağrip El Kaidesi'nin üst düzey liderlerinden Ebu Ubeyde Yusuf el Anebi Mursi ile ilgili açıklama yayımladı.

21 Haziran 2019 Cuma 15:28A+A-

El Kaide'nin Kuzey Afrika kolu 'İslami Mağrip El Kaidesi'nin üst düzey liderlerinden Ebu Ubeyde Yusuf el Anebi, Mısır'ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi için taziye mesajı yayımladı.

"Lider Muhammed Mursi'ye sunabileceğimiz en az şey ona rahmet okumaktır." başlıklı kısa taziye mesajında, Mursi'den "mazlum, perişan ve hapsedilmiş bir halde öldürüldü" ifadeleriyle bahseden El Anebi, "Zulümle öldürülmüş ve kıble ehlinden olan birisine nasıl rahmet okumayız?" şeklinde konuştu.

El Anebi Mursi'nin "liderliği dönemindeki içtihad ve tevilleriyle inşallah küfrü kendisinden uzaklaştırdığını" belirterek, bu sebeple ona rahmet okuduklarını söyledi.

El Kaide lideri "Eğer güç yetirirlerse Mursi'nin intikamını da alacaklarını" sözlerine ekledi.

Mısır'ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi mahkeme salonunda fenalaşarak hayatını kaybetmişti.

Mursi, 2013 yılında Abdulfettah el Sisi liderliğindeki cunta tarafından gerçekleştirilen darbe sonucu görevden uzaklaştırılarak hapsedilmişti.

Şimdiye kadar Mursi'nin ölümü üzerine Taliban ve Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) gibi cihat yanlısı hareket ve gruplar taziye mesajları yayınladı.

Mepa News

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum