1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. El Kaide, Bin Laden'in Şehadetini Doğruladı!
El Kaide, Bin Ladenin Şehadetini Doğruladı!

El Kaide, Bin Laden'in Şehadetini Doğruladı!

“Amerikalılar, medyaları, ajanları, ekipmanları, askerleri ve istihbarat servisleri Şeyh Usame’nin yaşamını adadığı şeyi de öldürebilir mi?”

07 Mayıs 2011 Cumartesi 10:49A+A-

ABD'de internet sitelerini izleyen kuruluşa göre El Kaide örgütü, Usame Bin Ladin'in ölümünü doğruladı. İzleme servisi SITE, "El Kaide'ye yakın forum sitelerinde yer alan 6 Mayıs 20111 tarihli açıklamada, liderleri Usame Bin Laden'in öldüğünün doğrulandığını" iddia etti. 

El Kaide örgütü, Amerikan komando birliği tarafından Pakistan'da düzenlenen bir operasyonda şehit edilen Usame Bin Laden'in şehadetini doğruladı ve intikam tehdidinde bulundu.

Operasyondan iki gün sonra yayınlandığı ifade edilen bildiride "Ebu Abdullah, Usame Bin Muhammed Bin Ladin'in ihanet ve döneklik kurşunları ile öldürüldüğü" belirtildi.

"Onu Öldürebilirler Ama Yaşamını Adadığı Şeyi Asla!"

"Eğer Amerikalılar Usame'yi öldürebildiyse, bunda utanılacak bir şey yok" denilen bildiride, "Ama Amerikalılar, medyaları, ajanları, ekipmanları, askerleri ve istihbarat servisleri Şeyh Usame'nin yaşamını adadığı şeyi de öldürebilir mi?" diye soruldu.

El Kaide, "savaşçı şeyh Usame Bin Ladin'in kanının boşuna akmadığını" belirterek, bu kanın "Amerikalılar ve ajanları için bir uğursuzluk olacağı, onları ülkelerinin içinde ve dışında takip edeceği" tehdidinde bulundu.

TALİBAN'DAN İNTİKAM SÖZÜ

Afganistan'da işgale karşı direnen Taliban da El Kaide lideri Usame bin Laden'in intikamını alma sözü verdi. 

Afganistan'ın güneyinde Reuters muhabirinin ele geçirdiği bir videoda, yüzleri örtülü ve kimliği belirsiz altı Taliban savaşçısı tüfekler, el bombaları, makineli ve diğer silahların yanında görülüyor. 

Videoda altı savaşçıdan üçü, Usame bin Ladin'in öldürülmesine rağmen Afganistan'da koalisyon güçleri ve Afgan birlikleriyle savaşı sürdürecekleri sözü veriyor. 

Bir mücahit Peştu dilinde, "Usame bin Laden'in şehit olduğu haberi doğru olsa bile, bu bizim cihat politikamızı değiştirmeyecek... Eğer öldüğü doğruysa, bu bizi cihadımızı sürdürmemiz için daha çok motive edecek!" diyor.

Yeri bilinmeyen bir yerleşimin yüksek duvarlarının önünde sıraya dizili olarak görülen mücahitlerden bir diğeri, kameraya bakarak, 'cihatlarına, şehitlerinin intikamını alana ve mahşere kadar devam edeceklerini' söylüyor.

Elinde Taliban komutanlarınınkine benzer bir telsiz taşıyan ve grubun lideri olduğu sanılan bir savaşçı da Molla Ömer'e bağlı kalacaklarını belirterek, "Yabancı askerlere karşı cihadımıza devam edeceğiz. Sloganımız Allahu Ekber'dir. Kutsal kitabımız Kur'an, ülkemize ve dinimize karşı onu koruma ve savunma sorumluluğumuz olduğunu söylüyor. Afganistan'da tek bir mücahit savaşçı kalsa da Molla Ömer'in liderliğinde cihadımızı sürdüreceğiz" diyor.

Bin Ladin'in Ses Kaydı Yayınlanacak

Öte yandan El Kaide örgütü, Usame bin Laden'in, operasyondan bir hafta önce kaydedilen sesli mesajını yakında yayımlayacağını duyurdu.

Ses Kaydı Ortadoğu'daki Ayaklanmalar Hakkında

El Kaide'ye yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde yer alan açıklamada, "Şeyh (Bin Laden), Arap dünyasında adaletsizlik ve eşitsizliğe karşı isyanların yarattığı sevinci ümmetle paylaşmadan önce bu dünyayı terk etmeyi reddetti." denildi.

Açıklamada, Bin Laden'in, bu amaçla ölümünden bir hafta önce kutlama ve tavsiyelerinin bulunduğu bir ses kaydı doldurduğu belirtilerek, bu kaydın yakında yayımlanacağı kaydedildi.

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT

5 Yorum