1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ekrem İmamoğlu İBB gemisini şahsi amaçlarla mı kullanıyor?
Ekrem İmamoğlu İBB gemisini şahsi amaçlarla mı kullanıyor?

Ekrem İmamoğlu İBB gemisini şahsi amaçlarla mı kullanıyor?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve gelmeden önce İstanbul trafiğini çözeceğini ve rahat ulaşımı mümkün hale getireceğini iddia etmişti. İddialara göre İBB temizlik gemisini şahsi işlerinde kullanan İmamoğlu'nun "kendi trafik sorunu çözdüğü" belirtildi.

29 Mart 2022 Salı 12:05A+A-

HAKSÖZ HABER

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, belediye bünyesinde 'çevre denetleme' görevi yürüten Çevre 1 isimli gemiyi kendisine 'makam aracı' olarak tahsis ettiği, işten eve-evden işe 256 sefer yaptığı, 1 milyon 612 bin lira yakıt harcaması yaptığı ifade edildi.

Sabah Gazetesi’nden Muhammed Uzun’un haberine göre CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu evden işe gitmek için deniz yolunu tercih ediyor ve bu yolculuğu belediyenin deniz temizliğinde kullandığı araçla gerçekleştiriyor.

Sabah’ın haberinde, “İşe gitmek için hizmet gemisini özel ulaşım aracına çeviren İmamoğlu, deniz kirliliğini tespit etmek amacıyla çalışan Çevre 1 gemisiyle toplamda 256 kez sefer yaptı. Ekrem İmamoğlu ve ailesinin Çevre-1 gemisini kullandıkları bildirildi. Yenikapı-Beylikdüzü ve Beylikdüzü-Yenikapı seferlerinde 56 km yol kat eden Çevre 1, günlük 2 saat boyunca İmamoğlu'nun özel hizmetine sunuldu. Günlük yakıt maliyeti 12 bin liraya mal olan İmamoğlu'nun Çevre 1 gemisiyle yaptığı seyahatlerin yakıt maliyeti ise toplamda 1 milyon 612 bin 800 liraya ulaştı.” denildi.

2019 seçimlerinden sonra İBB koltuğuna oturan İmamoğlu’nun göreve gelir gelmez gemiyle yolculuk yapmaya başladığı, aralıklarla yaptığı deniz yolculuklarının 1 saat kadar sürdüğü ve her yolculuğun tek yön yakıt masrafının 350 litreden fazla olduğu belirtildi.

 

ibb-gemi-ekrem.jpeg

 

Sabah haberinde  daha önce de atıl duruma çıkarılan ve müsilaj temizliğinde kullanıma sunulmayan gemileri haber yaptığını, İBB’nin bu durumu yalanladığını ancak belgelerin ortaya çıkmasıyla, “Temizleme özelliği olmayan Dökü gemileri geri plana alındı” dediğini aktardı.

Geminin rotasını takip eden Sabah muhabirleri araçların hangi günlerde Ekrem İmamoğlu’nu evden alarak işe bıraktığını detaylı bir şekilde aktararak yakıt hesaplamaları yaptı ve 3 yıl boyunca kullanılan araçla İmamoğlu’nun toplamda 1 milyon 612 bin 800 liralık yakıtı İBB hanesine yazdırdığını tespit etti.

İBB’den konuya dair herhangi bir açıklama gelmezken, sosyal medyada İmamoğlu’nun “kendi trafik sorununu çözdüğü” yorumları yapıldı.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum