1. HABERLER

  2. HABER

  3. Eğitim Bir Sen'den Zorunlu Karma Eğitime Karşı Önerge
Eğitim Bir Sen'den Zorunlu Karma Eğitime Karşı Önerge

Eğitim Bir Sen'den Zorunlu Karma Eğitime Karşı Önerge

Eğitim Bir Sen, cumartesi günü MEB Şûra Genel Kurulu'na karma eğitim zorunluluğunun kaldırılmasıyla ilgili önerge verecek.

05 Aralık 2014 Cuma 14:33A+A-

Karma eğitim zorunluluğunun kaldırılması tartışmalarıyla başlayan 19. Milli Eğitim Şûrası'nda Milli Eğitim Bakanlığı kesin bir dille bu konunun oylanmayacağını söylese de öneri sahibi Eğitim Bir Sen ısrarlı. Sendika yarın Şûra Genel Kurulu'na karma eğitim zorunluluğunun kaldırılmasıyla ilgili önerge verecek. 

Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, şûranın düzenlendiği otelde basın toplantısı düzenledi. Gündoğdu, bir önceki şûra mevzuatında paydaşların teklif verebildiğini ve orada da kararlar alınabildiğini belirterek, "Mevzuat değiştirilmiş. Burada bakanlığın, bilhassa Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı'nın salonlarda dolaşıp oturum başkanlarına 'şu konuya girmeyin, şu konu tartışılamaz' gibi yaklaşımlarda bulunduğunu görüyoruz. Bu demokratik bir tavır değil. Önce Talim ve Terbiye Kurulu başkanları eğitimi, demokrasiyi, şurayı, şuraya verilecek teklifleri ve alınacak kararları içine sindirse iyi olur" diye konuştu.

Şûra kararlarına uyup uymamanın bakanların kendi iradesinde olduğunu, bugüne kadar uyulmamış yüzlerce şûra kararının olduğunu söyleyen Gündoğdu,  genel kurula da karma eğitim zorunluluğunun kaldırılması ile ilgili önerge vereceklerini Söyledi. Gündoğdu, "Gündeme alıp almamak şûra başkanının bileceği iş" dedi. 

Aljazeera

HABERE YORUM KAT