1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Efendilerinin Desteğinden Şımaran Esed Türkiye'yi Tehdit Etti
Efendilerinin Desteğinden Şımaran Esed Türkiye'yi Tehdit Etti

Efendilerinin Desteğinden Şımaran Esed Türkiye'yi Tehdit Etti

Türkiye'yi küstah bir şekilde tehdit eden Esed, "Suriye'nin herhangi bir noktasında gerçekleşen Türkiye'nin operasyonuna kesinlikle yanıt vereceğiz." şeklinde konuştu.

17 Ekim 2019 Perşembe 17:33A+A-

TSK'nın Suriye Milli Ordusu ile birlikte gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı devam ederken Esed rejiminden tehditler içeren açıklama geldi. Operasyondan rahatsız olan Beşar Esed, "Topraklarımızın herhangi bir noktasında gerçekleşen Türkiye'nin harekatına Suriye, bütün meşru imkanlarıyla yanıt verecektir." dedi.

Esed rejimin resmi haber ajansı SANA’ya dayandırılan haberde "Türkiye'nin Suriye topraklarına yönelik saldırganlığı, Erdoğan rejiminin yayılmacı hırsları ve geçmiş zaman evhamlarının bir sonucu olup Ankara'ya Astana süreci çerçevesindeki garantör konumunu kaybettirdi, tüm Suriyeliler bu saldırıya karşı koymak için birleşti" açıklamasına yer verdi.

Esed'in siyaset ve medya danışmanı Buseyna Şaban, TSK ile Rejim ordusunun karşı karşıya gelmesi durumunda ne olacağı sorusuna "Ülkemizin her bir noktasının özgürleşmesi için savaşacağız. Azez olsun, Afrin olsuın ya da Fırat'ın doğusu olsun" yanıtını vermişti.

Buseyna Şaban, PKK/YPG ile Şam yönetimi arasında bir anlaşma olmadığını "Bazı örgütlerin Suriye çıkarlarına aykırı hareket edip Amerikalılarla anlaştığını" söyledi.

Ayrıca, "Erdoğan (Suriyeli Kürtleri), Osmanlı ve Müslüman Kardeşler arzusunu gerçekleştirmek, Suriye ve Irak'ın bazı bölgelerini işgal etmek için bahane olarak kullanmaya çalışıyor" dedi. Şaban, "Erdoğan'ın ülkesinde 17 milyon Kürt var, ülkesindeki Kürtlerle ilgilense daha iyi olur. Benim ülkemdeki Kürtlerle veya bizim ülkemizdeki herhangi farklı etnik yapıyla, mezheple biz ilgileniriz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum