1. HABERLER

  2. HABER

  3. Edirne Valiliği: “Nehre atma olayı hakkında hiçbir bilgi edinilememiştir”
Edirne Valiliği: “Nehre atma olayı hakkında hiçbir bilgi edinilememiştir”

Edirne Valiliği: “Nehre atma olayı hakkında hiçbir bilgi edinilememiştir”

Edirne Valiliği, Yunanistan sınırında görev yapan bir jandarma komutanının, Türkiye’ye iade edilen bir grup mülteciyi zorla nehre attırdığı iddiası hakkında bir açıklama yaptı.

02 Eylül 2021 Perşembe 18:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Valiliğin açıklamasında nehre atma iddialarının varlığına ilişkin hiçbir sonuca ulaşılmadığı vurgulandı. Konu ilk olarak Haksöz Haber'de gündeme getirilmiş ve Özgür-Der iddialar hakkında basın açıklaması yayımlamıştı. 

Valilikten yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

“Konuyla ilgili aşağıdaki hususların açıklanması gerekli görülmüştür. Birinci derece askeri yasak bölgeler, sınır birliklerimizin sorumluluğunda olduğu için jandarmanın bu bölge içerisinde görev ifa etmesi söz konusu değildir.

“Bu şekildeki iddiaların 27 Ağustos 2021 tarihinden itibaren sosyal medyada yer alması üzerine herhangi bir başvurunun bulunmamasına rağmen, hem jandarma hem de sınır birliklerinin yetkilileri tarafından kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili araştırma yapılmış olup iddia edildiği gibi bir olayın varlığına ilişkin hiçbir sonuca ulaşılmamıştır.

“Bununla birlikte kamu görevlileri tarafından işlendiği iddia edilen her türlü kötü muamele ya da yetkisiz güç kullanma iddiası adli ve idari yönden araştırılmakta ve soruşturulmaktadır.

“Her türlü kötü muamele iddiasında olduğu gibi bu konu ile ilgili de herhangi bir somut iddianın, bilginin, başvurunun bulunulması halinde gerekli işlemler yetkili devlet organları tarafından yapılacaktır.”

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum