1. HABERLER

  2. HABER

  3. Edirne Müftülüğünden Atatürk Dayatması
Edirne Müftülüğünden Atatürk Dayatması

Edirne Müftülüğünden Atatürk Dayatması

Edirne’de geçtiğimiz günlerde faaliyetlerine başlayan Edirne İslam Gençliği Eğitim Araştırma ve Yardımlaşma Derneği’nin Kur’an öğreticisi talebi Atatürk resmine tosladı.

01 Temmuz 2014 Salı 14:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

Edirne İslam Gençliği Eğitim Araştırma ve Yardımlaşma Derneği yetkilileri Edirne Müftülüğünden talep ettikleri Kur’an öğreticisinin, dernekte Atatürk resmi olmadığı gerekçesiyle kabul edilmediğini bildirdiler.

Sitemize bilgi veren dernek yetkilileri, dernek bünyesinde Kur’an kursu açmak istediklerini ve müftülükten Kur’an öğreticisi talep ettiklerini söylediler. Müftü yardımcılarıyla iki kez görüştüklerini ve bu taleplerini ilettiklerini belirten dernek yetkilileri, söz konusu görüşmede "Atatürk resminiz var mı?" şeklinde bir soruya muhatap kaldıklarını ifade ettiler.

Müftü yardımcılarına böyle bir şeye gerek olmadığını izah eden dernek yetkilileri “Mevzuat böyle. Atatürk resmi yoksa derneğinize Kur'an öğreticisi atayamayız.” cevabı aldıklarını aktardılar.

Dernek yetkilisi Habil Mert, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Müftülükten bu şekilde cevap alınca biz de kendilerine ‘Çocuklarımıza Allah'ın kitabını öğretmek için devletin günaha bulanmış desteğini, hakla batılın iç içe olduğu bir eğitim ortamını zaten biz istemeyiz. Kemalist dikta ve tasallutun her yerden tek tek kalktığı bir dönemde böyle bir şartın hala dayatılıyor olmasını kınıyor ve kabul etmiyoruz. Biz çocuklarımıza gönüllü eğitim verecek birilerini elbet buluruz.’ dedik. Şu anda 06 - 13 yaş arası çocuklarımızdan oluşan 13 kişilik grupla kendi imkanlarımızla ilgileniyoruz. Diyanet bize hoca vermiş olsaydı bu sayı en az üç kat çoğalırdı. Zira Diyanet hoca vermediği için çocuklarını vermekten vazgeçen aileler oldu.”

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum