1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. "Ecem Güçlük" değil Türkiye kamuoyu tecavüze uğradı
"Ecem Güçlük" değil Türkiye kamuoyu tecavüze uğradı

"Ecem Güçlük" değil Türkiye kamuoyu tecavüze uğradı

​​​​​​​"ecem güçlük" meselesi sosyal medyanın nasıl korkunç bir dişli gibi işleyerek kamuoyunu korku ve endişeye sevk ettiğini gösteren son örnek oldu.

29 Temmuz 2021 Perşembe 22:24A+A-

Ecem Güçlük hesabı önce bir erkek tarafından Emre Doğantürk ismiyle açıldı ve kız arkadaş yoksunluğu üzerine şikayet eden bazı mesajlar paylaşıldı. Sonra hesabın adı ve mesajların içeriği değişmeye başladı hızla. Nihayet kamuoyuna karşı girişilen sistematik bir suikast ve saldırıya dönüştü.

Sosyal medya sürekli taciz, tecavüz, cinayet, işkence ve barbarca-sadistçe davranış modellerinin yarıştırıldığı meş'um bir bataklığa dönüştürüldü. Ecem Güçlük'ün tamamıyla kurgu olan dehşetli hikayesi de bu meş'um bataklığı büyütme gayretlerinin bir parçasıydı. Oysa ortada ne Ecem Güçlük adında bir kadın vardı ne dört kişi tarafından tecavüze uğrama ne de tecavüzcülerin serbest bırakılması. Her şey kurgu, hepsi sahte kişi ve olaylardı.

Fake-sahte hesap ve olaylar örgüsü üzerinden kamuoyunu endişe ve öfkeye sevk eden "Ecem Güçlük" provokasyonu üzerine İletişim Başkanı Fahrettin Altun kapsamlı bir değerlendirme yaparken ne tür tuzak ve aldatmacalarla karşı karşıya olduğumuz da özetliyordu aslında.

İsterseniz Ecem Güçlük hesabı üzerinden yapılan paylaşımlara ve bu sahte paylaşımlara ilişkin sosyal medya fenomenleri tarafından duyarlılık gösterme adına verilen desteklere birkaç örnek verelim.

ecemgucluk3.jpg

ecemgucluk4.jpg

ecemgucluk5.jpg

ecemgucluk6.jpg

ecemgucluk7.jpg

Fahrettun Altun'un konu üzerine açıklaması:

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT