1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. “Dünya, Tankları Durduran İnsanlara Tanık Oldu”
“Dünya, Tankları Durduran İnsanlara Tanık Oldu”

“Dünya, Tankları Durduran İnsanlara Tanık Oldu”

Pakistan Parlamentosu'nun her iki kanadında, 15 Temmuz’daki darbe kalkışmasının ardından Türkiye hükümeti ve halkına destek içeren kararlar oy birliğiyle geçirildi.

05 Ağustos 2016 Cuma 09:47A+A-

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Pakistan Parlamentosu'nda, darbe kalkışmasının ardından Türkiye ile güçlü dayanışma ve kardeşlik ifadeleri bulunan kararlar oy birliğiyle onaylandı.

Pakistan Senatosu'nun karar metninde şu ifadelere yer verildi:

“Pakistan Senatosu, askerî darbeyi yenerek ve ülkesini anarşiden ve iç savaştan kurtararak benzersiz bir cesaret gösteren cesur Türkiye halkını över ve kutlar. Türkiye halkının sokaklara çıktığını görmek çok heyecan vericiydi. Dünya, liderleri Recep Tayyip Erdoğan'ın tek bir çağrısıyla çelik tankları durduran insan bedenlerine tanık oldu.”.

“Kayıtlara Geçsin”

Pakistan Ulusal Meclisi’nin karar metninde ise şunlar kaydedildi:

“Bu Meclis, 15 Temmuz 2016'da darbe girişimini püskürten Türkiye'nin kardeş halkına olan hayranlıklarını kayıtlara geçirmek istemektedir. Bu Meclis, siyasî farklılıklarını bir kenara bırakan, olağanüstü bir cesaret gösteren ve demokratik normları ve kanunları korumak için kararlılık gösteren cesur Türkiye insanlarını tebrik eder ve şükranlarını sunar. Bu Meclis, kriz sırasında sevdiklerini kaybeden acılı ailelere en içten başsağlığı dileklerini gönderir.”.

HABERE YORUM KAT