1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Dünya, Suriye'de Çifte Standart Uyguluyor"
"Dünya, Suriye'de Çifte Standart Uyguluyor"

"Dünya, Suriye'de Çifte Standart Uyguluyor"

ARAP-DER Genel Başkanı Kırboğa: "Dünya ülkeleri, Suriye'de zor şartlarda yaşam mücadelesi veren insanlara ırklarına göre çifte standart uyguluyor." dedi.

13 Haziran 2015 Cumartesi 14:54A+A-

Araplar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ARAP-DER) Genel Başkanı Şükrü Kırboğa savaşın devam ettiği Suriye'de yaşam mücadelesi veren insanlara dünya ülkelerince ırklarına göre çifte standart uygulandığını söyledi.

Kırboğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık dört yıldır Suriye'deki savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan binlerce sığınmacının en iyi şartlarda ağırlanmaya çalışıldığını söyledi.

Dünya Ülkeleri Suriye Mevzubahis Olduğunda Çifte Standart Uyguluyor

Türkiye'nin sığınmacıları din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin aynı tuttuğunu vurgulayan Kırboğa, dünya ülkelerinin ise Suriyelilere ırklarına göre muamele yapmayı tercih ettiğini savundu.

Kırboğa, Türkiye'nin seçimin ardından kendi iç meselelerini çözmenin çabasını gösterirken dış güçlerin de desteğiyle Türkiye çevresinde büyük bir oyun oynandığını savunarak: "Sınır hattında Arap aşiretleriyle Kürt gruplar birbirine düşürülmeye çalışılıyor. Geçmişte Kuzey Irak'ta yaşananların benzeri çok yakında Suriye sınırında da yaşanacak. Dünya ülkeleri, Suriye'de zor şartlarda yaşam mücadelesi veren insanlara ırklarına göre çifte standart uyguluyor." dedi.

Kobani’ye Gösterilen Tepki Tel Abyad’a Gösterilmedi

Suriye sınırındaki gelişmelere dış ülkelerin ve uluslararası medya kuruluşlarının etnik yapıya göre ilgi gösterdiğini savunan Kırboğa, şunları söyledi:

"Türkiye'de de bazı insan hakları adı altında sivil toplum kuruluşları var, sadece belli ırktaki insanların karşılaştığı sıkıntılara tepki gösteriyor, toplumun genel sorununu dert edinmiyor. Türkmen, Arap veya Ezidi'nin ölümü onları fazla ilgilendirmiyor. Örneğin, Kobani'de gösterilen tepki, bugün Tel Abyad bölgesinde maalesef gösterilmiyor. Biz özellikle Türkiye sınırında büyük bir oyunun oynandığını düşünüyoruz. Özellikle her nedense ‘IŞİD, nerede bir Kürt grup varsa sadece o bölgede çatışıyor.' deniliyor. Son sığınmacılar ise PYD zulmünden kaçtıkları için Türkiye'ye sığındığını belirtiyor."

Kırboğa, Kürt grupların Kobani'den Tel Abyad bölgesine kadar ciddi bir hakimiyet kurduğunu söyledi.

"Türkiye Üzerine Düşeni Yapıyor"

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem de platformun yaklaşık 3 yıl önce Suriyeli sığınmacılara insani yardım amaçlı kurulduğunu hatırlattı.

Hem sınır ötesindeki hem de Türkiye'de kendi imkanlarıyla yaşayan Suriyelilere insani yardım ulaştırmaya devam ettiklerini belirten Gerem, yardımları dil, din ve ırk gözetmeksizin sürdürdüklerini vurguladı.

Sığınmacılar Hususunda Algı Propagandası

Türkiye'nin sığınmacılar konusunda elinden geleni yaptığını ifade eden Gerem, şunları kaydetti:

"Özellikle uluslararası medya, Kobani'ye gösterilen ilgiyi maalesef buraya göstermedi. Günlerce canlı yayınlarla her dakika gelişmeler aktarılırken bu bölgede yaşananları kimse dikkate almıyor. Biz insanlığın dil, din, ırk ayrımı yapılmaksızın aynı manaya gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'ye son giriş yapan sığınmacılar sanki kamuoyunda pek de istenmiyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye, Suriyeliler konusunda yıllardır üzerine düşeni yapmaya devam ediyor ancak dünya ülkeleri insanlara ırklarına göre muamele yapmayı tercih ediyor. Bir grup insanı 'canan' yerine koyarken diğer bir grubu 'can' yerine koyuyor. Bizler de artık kimin kime karşı ne tür bir oyunu tercih ettiğini rahatlıkla görebiliyoruz."

HABERE YORUM KAT