1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Doni’nin Açlık Grevine Yeni Şafak Ne Dedi?
Doni’nin Açlık Grevine Yeni Şafak Ne Dedi?

Doni’nin Açlık Grevine Yeni Şafak Ne Dedi?

Todora Doni, "Hükümeti eleştirince sansürlendim!" diyerek açlık grevine başladı ama Yeni Şafak olayı farklı açıkladı.

12 Aralık 2012 Çarşamba 15:01A+A-

Yeni Şafak gazetesi yazarı Teodora Doni, hükümeti eleştirdiği için hiç bir açıklama yapılmadan kovulduğu söyleyerek açlık grevi yapmaya başladı. Sansür ve kovulma iddialarının perde arkasında neler olduğunu öğrenmek için Gazeteciler.com Yeni Şafak'a sordu.

Bugün açlık grevinin 32. gününde olan Teodora Doni bir aydan fazla süredir yanlızca şekerli su ve B vitamini alıyor. Şimdiye kadar 15 kilo verdiği öğrenililen Doni, kocası ve yakınlarının tüm vazgeçirme çabasına karşılık geri adım atmıyor. 

Gazete yönetiminin yazılarını neden basmadıkları konusunda bir açıklama yapmamasını ve telefonlarına da cevap vermemesini içine sindiremediğini söyleyen Doni "Ne tazminat, ne köşemi geri istiyorum sadece bir açıklama istiyorum, bu çok onuruma dokunuyor." açıklamasını yaptı.

Doni, yeni eğitim sistemini eleştirilen bir makale kaleme aldığını gazetenin yazıyı sansürlediğini, aynı yazıyı tekrar yollayınca gazete yönetiminin sansürledikleri orjinal yazıyı bastığını ileri sürüyor ve "Susarsam, bile bile oyuna dahil olursam çocuklarımın, kendimin yüzüne nasıl bakarım?" diyor.

YENİ ŞAFAK YAZARI KOVULDU MU?

gazeteciler.com  Yeni Şafak'a olayın perde arkasında neler olduğunu sordu Gazeteden görüştükleri kaynaklar Teodora Doni'nin gazetelerinde yazı başına telifli bir sözleşme ile yazdığını, kadrolu yazarları olmadığını ve kovulma diye bir durum olmadığının altını çizerek, Teodora Doni ile gazetenin önceki Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert döneminde telifli olarak anlaşılmış diyor.

HUKUKİ SORUN ÇIKARTACAK BİR YAZI

Yaklaşık bir buçuk ay önce de Doni'nin yazıişlerine bir yazı yolladığını, yazı içeriğinin bir kişi hakkında ve ağır hakaretler içerdiğini anlatıyor Yeni Şafak. Yazının hukuki bir sorun yaratacağı için yazının basılmadığını da söylüyor kaynaklar.

YAZIM NEDEN YAYINLANMADI DİYE SORMADI

Doni'nin bu yazısı basılmadıktan sonra gazete yönetimini aramadığını, yeni bir yazı da göndermediğini, hatta "yazım neden yayınlanmadı" diye de sormadığını anlatan Yeni Şafak yönetimi, yazının AK Parti ve hükümet eleştirisi içermediğini, kişisel bir mesele ile ilgili olduğunun da altını çiziyor.

Doni'nin köşesini kişisel bir hesaplaşma için kullandığını düşünen Yeni Şafak Doni'nin açlık grevinin perde arkasını böyle anlatıyor ve ekliyor: "Kimse, Teodora Doni'ye 'yazını kes' demedi, 'kovuldun' demedi, yazısının içeriği uygun bulunmadı ve yayınlanmadı."

(Gazeteciler.com) 

 

HABERE YORUM KAT

11 Yorum