1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Dolmabahçe Diye Bir Mutabakat Söz Konusu Değil"
"Dolmabahçe Diye Bir Mutabakat Söz Konusu Değil"

"Dolmabahçe Diye Bir Mutabakat Söz Konusu Değil"

Erdoğan, "Dün Meclis'te konuşma yapıyorlar siyasi partilerin başkanları. Bir tanesi iç savaştan bahsediyor, terör örgütü arkasında ya. İkide bir, Dolmabahçe mutabakatından bahsediyor. Böyle bir mutabakat falan söz konusu değil." dedi.

25 Nisan 2016 Pazartesi 11:54A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'ye bakınca sadece hendekleri görenler, bunlara sesleniyorum, 'Bu hendekleri kazdıranlara bakın' diyorum. Türkiye'ye bakınca, sadece terör olaylarını görenler, o olayların müsebbibi olan örgütü besleyen, teşvik eden ve destekleyenlerdir. Türkiye'ye bakınca sadece Suriyelileri, sadece çaresiz göçmenleri görenler, o insanların ülkelerini yaşanmaz hale getirenlerdir. Halbuki gerçek Türkiye, üreten Türkiye'dir, büyüyen Türkiye'dir, " dedi.

Erdoğan, Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen, Samsun Makina Sanayi AŞ Adana Fabrikası ile yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'ye bakınca sadece hendekleri görenler, bunlara sesleniyorum, 'Bu hendekleri kazdıranlara bakın' diyorum. Türkiye'ye bakınca, sadece terör olaylarını görenler, o olayların müsebbibi olan, örgütü besleyen, teşvik eden ve destekleyenlerdir. Türkiye'ye bakınca sadece Suriyelileri, sadece çaresiz göçmenleri görenler, o insanların ülkelerini yaşanmaz hale getirenlerdir. Halbuki gerçek Türkiye, üreten Türkiye'dir, büyüyen Türkiye'dir, her alanda tarih yazan Türkiye'dir. Adana'ya, Adanalı kardeşlerime işte bu çabalarıyla, gayretleriyle, azimleriyle Yeni Türkiye'nin inşasına verdikleri destek için şükranlarımı sunuyorum."

13 yıldır ülkenin 80 vilayetiyle birlikte Adana için de çalıştıklarını, projeler hayata geçirdiklerini, hizmet verdiklerini anlatan Erdoğan, Adana'yı sanayinin, tarımın, ulaşımın merkezi yaptığımız gibi birliğin kardeşliğin ve dayanışmanın sembolü haline getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.

- "ORTADOĞU'NUN SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK"

Erdoğan, şehir hastanelerinin kendisinin özel önem verdiği projelerden olduğuna dikkati çekerek, Adana'ya yapılan bin 550 yataklı şehir hastanesinin sadece Adana'nın değil, Ortadoğu bölgesinin sağlık üssü olacağına inandığını ifade etti. Erdoğan, hastaneyi önümüzdeki yıl hizmete alacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "13 yılda Adana'ya yaptıklarımızı teker teker saymaya kalksam, inanın burada sabahı ederiz. Artık bunları yaşıyorsunuz."

Adana ve bölgeye yapılan hizmetleri anlatan Erdoğan, Çukurova Bölge Havalimanı'nın yüklenici firma nedeniyle geciktiğini ancak en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Adanalının dünya gözünün de gönül gözünün açık olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de neler olduğunu, kimin hangi niyetle ne yaptığını Adanalı çok iyi bilir. Biz 'Yeni Türkiye' derken birilerinin ısrarla eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşması gözünüzden kaçmıyor değil mi? Biz 'Yeni Anayasa' derken birilerinin ısrarla darbe anayasasına sahip çıkmasına Adanalı sessiz kalır mı? Biz Türkiye'yi terör belasından kurtarmak için gövdemizi taşın altına koyarken bizi taşa tutanları Adanalı affeder mi?

Adana'yı, Türkiye'nin, bölgenin değil, tüm dünyanın en önemli enerji dağıtım merkezlerinden biri haline getirmek için çalışırken bize çelme takanları Adanalı affeder mi? İşte biz Adana'yı bunun için seviyoruz. İşte bunun için de en önemli kararımızda Adana'ya bakıyoruz, Adanalıların ne dediğine bakıyoruz."

- "BİZİ BÖLEMEYECEKLER"

Erdoğan, "Neymiş o, paralel devlet. Ne paralel devleti ya ne paralel devleti? Pensilvanya'da oturuyorsun hadi çık gel, orada niye duruyorsun? Çık gel. Suçlu değilsen gel. Hepsi kaçıp gittiler. Ne demiştim, inlerine gireceğiz demiştim. Girdik mi, girdik. Hala devam ediyoruz. Bir kısmı biliyorsunuz cezaevlerinde, bir kısmı yurt dışına kaçıp gittiler ve sürekli olarak güvenlik güçlerimiz bunları kovalıyor. Onlar kaçıyor biz takip ediyoruz. Neden? Bu ülkeyi bölmeye hiçbirinin gücü yetmeyecek. Bizi bölemeyecekler, onun için işte bizim işaretimiz bu, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, olay bu."

- "NE DOLMABAHÇE MUTABAKATI? NEREDEN ÇIKMIŞ BÖYLE BİR ŞEY?"

Demokrasinin, hakların, özgürlüklerin ölçüsünün Türkiye'de başka diğer ülkelerde başka olması durumunda, bunun adının "çifte standart olacağını" ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Şu anda bize karşı takınılan tavır da tam olarak işte budur. Hiç kimse kusura bakmasın, biz bir yanağımıza tokat atana diğer yanağımızı dönmeyiz. Binlerce yıllık devlet geleneğine, dünyanın en kadim medeniyetine sahip bir millet olarak, hangi durumda ne yapacağımızı gayet iyi biliyoruz. Bugün kendi akıllarınca bizi tedip etmek için terör örgütlerinin sırtını sıvazlayanlar, yarın aynı kuyuya kendileri düşeceklerdir. Dün Meclis'te konuşma yapıyorlar siyasi partilerin başkanları. Bir tanesi 'iç savaştan' bahsediyor, terör örgütü arkasında ya. Çıkmış ikide bir 'Dolmabahçe mutabakatından' bahsediyor. Ne Dolmabahçe mutabakatı? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat falan söz konusu değil. Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır. Bugün bize yöneltilen eleştirileri biz yarın onlara yöneltir miyiz bilmiyorum ama şurası bir gerçek ki içinde bulunduğumuz şu zor şartlarda insani ölçüleri kaybetmeyen bir millet olarak, asla onlar gibi zalim olmayacağız. Çünkü biz insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir inancın mensuplarıyız."

AA

HABERE YORUM KAT