1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Doğu Türkistanlı Müslümanların Yürüyüşüne Valilik Engeli!
Doğu Türkistanlı Müslümanların Yürüyüşüne Valilik Engeli!

Doğu Türkistanlı Müslümanların Yürüyüşüne Valilik Engeli!

Doğu Türkistan’da işgalci Çin’in Müslüman Uygurlara uyguladığı baskı, işkence ve soykırımı Türkiye ve dünya kamuoyuna duyurmak için yürüyüş yapan grup polis engeli ile karşılaştı.

07 Ocak 2019 Pazartesi 09:56A+A-

İşgalci Çin tarafından planlı bir şekilde yürütülen soykırım ve zulme dikkat çekmek için dünyanın birçok ülkesinin yanı sıra Türkiye’de de yürüyüş başlatan Uygur Müslümanlarını Doğu Perinçek ve avenesi “terörist” diye niteleyerek hedef göstermeye devam ediyor. Yoğun propagandalar sonuç verdi ve Uygur topluluğun yürüyüşünün Ankara durağına valilik müdahalesiyle emniyet engeli geldi.

Türkiye’de yaşayan Uygur Müslümanlardan bir grup Çin’in Doğu Türkistan’daki sistematik asimilasyon ve baskı politikalarını ve modern Nazi kampları olarak bilinen Çin’in toplama kamplarını protesto etmeye devam ediyor.

Son olarak İstanbul’da yaşayan Doğu Türkistanlı bir grup, İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı. Ellerinde Türkiye ve Uygur bayrakları olan grup üyeleri, yürüyüşün 20. gününde Kızılcahamam ilçesine ulaşmıştı.

20 gündür ellerinde sadece bayrak bulunduran, sessizce yürüyüşlerini gerçekleştiren, taşkınlık veyahut aşırılık yapmayan grup polis engeli ile karşılaştı.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde Yürüyüş kervanını durduran polis ekipleri, valiliğin bu yürüyüşe izin vermediğini söylediler.

Emniyet güçleri tarafından getirilen otobüslerle İstanbul’a geri gönderilmek istenen grup, bunu kabul etmeyeceklerini açıkladı ve valilikten izin çıkana kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum