1. HABERLER

  2. HABER

  3. Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük Tehdit Savurdu
Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük Tehdit Savurdu

Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük Tehdit Savurdu

Doğu Perinçek, "Türkiye'yi bölmek için bizi Ergenekon'a hapsettiler. Şimdi Ergenekon'dan çıkıyoruz. Cemaatlerin, tarikatların kökünü kazıyacağız" dedi. Yalçın Küçük ise "Savaşmaya devam" diye konuştu.

11 Mart 2014 Salı 11:30A+A-

Cezaevinden tahliye edilen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, basın mensuplarının sorularını cevapladı. "Türkiye'yi bölmek için bizi Ergenekon'a hapsettiler" diyen Perinçek, "Şimdi Ergenekon'dan çıkıyoruz. Türkiye'yi birleştireceğiz. Bizi Ergenekon'u hapsettiler Cumhuriyet'i yıkmak için. Türkiye'yi şeyhler, dervişler, cemaatler ülkesi haline getirmek için. Şimdi Ergenekon'dan çıkıyoruz cemaatlerin, tarikatların kökünü kazıyacağız, Cumhuriyeti ayağa kaldıracağız" şeklinde konuştu.


Kendisini kınından çıkmış bir kılıca benzeten Perinçek, "Görevlere hazırız. Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz, birleştireceğiz. Cumhuriyeti yıktırmayacağız. Ergenekon bizleri şahısları hedef alan tertip değildi. Hedef Türk milleti ve Cumhuriyetti. Hedef Atatürk devrimleriydi. Bu hedefe ulaşmak için iki kurulu hedef aldılar. TSK ve İşçi Partisi. Gazi olduk. Bize bir şey olmadı. Ergenekon'dan gazi olarak çıkıyoruz. Bizleri hedef alanlar çürüdüler dağılıyorlar. Onların Türkiye'yi bölenlerin hükümetini yıkacağız" diye konuştu.

YALÇIN KÜÇÜK: SAVAŞMAYA DEVAM...

Yalçın Küçük de Silivri Cezaevi'nden ayrılışı sırasında, açıklamalarda bulundu. Küçük'ün ilk sözleri, "Yaşasın cumhuriyet, yaşasın emekçi cumhuriyet, yaşasın aydın cumhuriyet, kahrolsun cumhuriyet düşmanları" oldu. Küçük, "İlker Paşa hazretleri çıktı. Çıkarken, kin ve nefret duymadığını söyledi. Doğrudur. Tuncay Özkan arkadaşım da çıktı bugün öğleden sonra, akşam üzeri. Kin ve nefret duymadığını söyledi. Doğrudur" dedi.

Küçük sözlerine şöyle devam etti:

"Ancak bir gün 32. Gün'de bir oturumda Erol Mütercimler, 'Ordu iktidara gelecekmiş. Gelirlerse 25 yıl çıkmaz' dedi. Benim öyle bir niyetim yok, tavsiyem de yok, orada da söyledim. Ama bunların cumhuriyete verdikleri tahribatı 30 yılda tamir edemeyiz. Cumhuriyet tahrip olmuştur. Cumhuriyeti tahrip edenlerle, cumhuriyeti yeniden kurmak üzere savaşa devam edeceğiz. Bunları yapanlar, bunların karşılığını görecekler 1. 2 biz neyiz. Bizi kimse çıkartmıyor. Bizleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni tahrip ettiklerini, yok ettiklerini düşündükleri için bizleri sembol olarak, o cumhuriyet olarak hapse attılar. Ama şimdi kendileri eriyorlar. Bizleri burada tutacak güçleri yok. Biz onun için dışarıya çıkıyoruz. Bizi kimse çıkartmıyor. Cumhuriyete yaptıkları zararları taşıyamaz oldular. Bunun için buradayız."

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum