1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır'da tokat atan polisler açığa alındı
Diyarbakır'da tokat atan polisler açığa alındı

Diyarbakır'da tokat atan polisler açığa alındı

Diyarbakır'da polis şiddeti: 'Namaza geç kalıyorum' dedikten sonra Emre Elaltunterin polisler tarafından darp edilmişti.

04 Ocak 2023 Çarşamba 13:50A+A-

Polisin, kimlik kontrolü için durdurduğu bir gence tokat attığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine, Valilik soruşturma başlattı. İki polis açığa alındı.

14 Aralık 2022 tarihinde meydana gelen olan dün sosyal medyaya yansıdı.

Olayda tokat atılan Emre Elaltunterin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yatsı namazına giderken polis tarafından durdurulduğunu ve darp edildiğini söyledi.

Olaydan sonra tutuklandığını ve 28 Aralık'a kadar cezaevinde kaldığını ifade eden Elaltunterin’in görüntüleri bir vatandaş tarafından cep telefonu ile çekildi.

Elaltunterin yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı: “GBT (genel bilgi toplama) sorgusu sırasında, 'Biz devletiz siz kimsiniz? Kime güveniyorsunuz? sorusuna benim 'Allah’a güveniyorum' cevabıma karşılık, polis memurları tarafından darp edildim. Kimlik kontrolum sırasında ‘oğlum’ söylemlerine karşılık benim de ‘annem, babam belli bana öyle diyemezsiniz’ dedim. Adeta terörist muamelesi gördüm, darp edildim.”

Diyarbakır Valiliği: “İki polis açığa alındı”

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Diyarbakır Valiliği soruşturma başlattı. İki polisin açığa alındığını duyuran valilik şu bilgileri paylaştı:

“14/12/2022 günü saat 18.00 sıralarında Diyarbakır İlimiz Bağlar İlçesindeki Narko Alan uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan E.E. isimli vatandaşın yapılan kaba üst aramasında; pantolonunun arka cebinde bıçak olduğu anlaşılmış, bıçağın ele geçirilmeye çalışıldığı esnada şahıs, kolluk görevlilerine saldırgan tavırlar göstererek mukavemette bulunmak suretiyle bir kolluk görevlisinin parmağının kesilmesine sebebiyet vermiştir. Şahsın kademeli olarak zor kullanılmak suretiyle etkisiz hale getirilmeye çalışıldığı sırada orantısız güç kullandığı belirlenen 2 personel açığa alınarak hakkında soruşturma başlatılmıştır.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum