1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır'da PKK Operasyonu
Diyarbakır'da PKK Operasyonu

Diyarbakır'da PKK Operasyonu

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik operasyonda örgüt mensuplarına götürüldüğü belirtilen 5 uzun namlulu silah çok sayıda mühimmat ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.

18 Kasım 2015 Çarşamba 13:43A+A-

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 5 uzun namlulu silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, son dönemde il genelinde meydana gelen gelişmeler kapsamında, PKK örgütü mensuplarının eylemlere katılmak amacıyla kırsaldan şehre gelebileceği ve eylemlerde kullanılmak amacıyla silah ve mühimmatların şehir merkezine sevk edilebileceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Değerlendirmeler ışığında PKK ile iş birlikçilerinin kullanabilecekleri yöntem ve güzergahların tespit edilerek merkez Sur ilçesindeki Mermer Jandarma Karakol Komutanlığınca kritik noktalarda yol kontrol ve arama faaliyeti icra edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Arama noktasına yaklaşan ve şüphe üzerine durdurulan otomobildeki aramada, bagaj bölümünde karton kutu ve çuvallar içine gizlenmiş, eylemlerde kullanılmak üzere terör örgütü mensuplarına götürüldüğü değerlendirilen 5 uzun namlulu silah, bu silahlara ait 40 şarjör ve 3 bin 680 fişek ile 15 antipersonel roketatar mühimmatı, 6 antitank roketatar mühimmatı ve 20 roketatar sevk fişeği bulundu. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı."

AA

HABERE YORUM KAT