1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır'da Belediyeye 'Arazi' Tepkisi
Diyarbakır'da Belediyeye 'Arazi' Tepkisi

Diyarbakır'da Belediyeye 'Arazi' Tepkisi

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bazı vatandaşlar, "HDP'ye oy vermedikleri gerekçesiyle büyükşehir belediyesinin arazilerini ellerinden almaya çalıştığını" iddia ederek tepki gösterdi.

12 Kasım 2015 Perşembe 15:35A+A-

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde yaşayan bazı vatandaşlar, "HDP'ye oy vermedikleri için büyükşehir belediyesinin arazilerini ellerinden almaya çalıştığını" ileri sürdü.

Talaytepe Mahallesinde "Kent Ormanı" projesi kapsamında ağaçlandırma çalışması yapan belediye ekiplerine, "ağaçlandırmanın arazilerinde yapıldığını" öne süren bazı mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Belediye ekipleri ile mahalle sakinleri arasında çıkan gerginlik üzerine polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Mahallede yaşayan vatandaşlardan Yasin Bakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin ağaçlandırma çalışması yapmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

"Belediye zor kullanıp arazilerimizi elimizden almaya çalışıyor" diyen Bakır, tapu kayıtları olduğunu belirtti.

Bakır, "Zaten bize bir hizmet yapılmıyor. Belediye HDP'ye oy vermediğimiz için bu oyları bize koz olarak kullanıyor. Demokraside herkesin fikrine saygı duyulması gerekir. Hizmete gelince hizmet yapmıyorlar oy talep ettiklerinde biz de oy vermiyoruz. Oy vermediğimiz için de bize hizmet yapmıyor ve bu tür sıkıntıları çıkarıyor. Belediye zor kullanıp arazilerimizi elimizden almaya çalışıyor" dedi.

Mehmet Bakır da belediye ile yaşadıkları problemin seçimlerde kullanılan oylardan kaynaklandığını iddia etti.

Casım Gün ise belediyenin kendilerine zulüm ettiğini öne sürerek, dedelerinden kalan arazilerinin ellerinden alınmak istendiğini ileri sürdü.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum