1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır'da Asker Sokağa İndi!
Diyarbakır'da Asker Sokağa İndi!

Diyarbakır'da Asker Sokağa İndi!

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, kentte çıkan olaylarda ölü sayısını 8 olarak açıkladı.

08 Ekim 2014 Çarşamba 02:44A+A-

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, PKK’lı grupların şehirde çıkardıkları taşkınlık ve saldırılarıyla ilgili bilançoyu açıkladı. Böğürcü, olaylarda 8 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Emniyet Müdürü Böğürcü, hayatını kaybedenlerden 5'inin Hüda-Par'lı olduğu yönünde bilgiler aldıklarını söyledi. Böğürcü, diğer 3 kişinin ise kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Hüda-Par’lılar Cami-Der ve Köy-Der gibi derneklere yapılan saldırılarda katledildiler.

Bu arada Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün kentten ayrıldığı yönünde sosyal medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve Böğürcü'nün görevi başında olduğu belirtildi.

ASKER ŞEHRE İNDİ

Diyarbakır'da 8 kişinin öldüğü ve sokağa çıkma yasağının ardından gece de devam eden olaylar nedeniyle Valiliğin talebi üzerine İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler önlem amaçlı şehre geldi. Askerler, kentin önemli bölgelerine konuşlandırılırken, zaman zaman olaylara da  müdahalelerde bulundu. Diyarbakır'ın birçok semtinden gece yarısı çok sayıda silah seslerinin yükseldiği duyuldu.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME 3 GÜN ARA

Diyarbakır'da bulunan Dicle Üniversitesi rektörlüğü olaylar nedeniyle eğitime 3 gün ara verdi. Dicle Üniversitesi'nde eğitimin Pazartesi gününden itibaren başlayacağı belirtildi.

diyarbakir-asker-sehre-indi.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum